Urheilu

Nieminen hallitsi tuulen ja voitti Nalbandianin

LK/REUTERS<br />Jarkko Nieminen kohtaa Miamissa seuraavaksi Ivan Ljubicicin.
LK/REUTERS
Jarkko Nieminen kohtaa Miamissa seuraavaksi Ivan Ljubicicin.

Tennispelaaja Jarkko Nieminen kukisti Argentiinan David Nalbandianin erin 6-4, 7-6 (7-3) ja eteni neljännelle kierrokselle Key Biscaynen perinteikkäässä turnauksessa Miamissa. Tuulen vaivaamassa ja kaksi tuntia kestäneessä ottelussa Nieminen oli vastustajaa terävämpi ratkaisupalloissa.

- Kauden paras voittoni, Nieminen kiteytti.

- En tiedä, miksi voitan aina kun tuulee. Tuulesta ei kukaan pidä, enkä tiedä, miksi juuri minä menestyn tuulisissa oloissa, Nieminen pohti.

Ensimmäisessä erässä syötönmurtoja oli kaikkiaan viisi, joista Nieminen teki kolme. Niistä yksi oli ratkaiseva, eli Nieminen mursi erän itselleen tilanteessa 5-4. Nieminen johti erää jo 5-2, mutta Nalbandian pystyi vielä murtamaan Niemisen syötön (5-4), jonka jälkeen oli jälleen Niemisen murron vuoro.

Toinen erä oli tasainen. Syötönmurtoja oli vain kaksi. Nieminen oli lievästi altavastaaja, mutta ratkaisupalloissa tarkkana.

Niemiselle tarjoutui vain yksi mahdollisuus murtoon, ja sen hän käytti hyväkseen. Nieminen mursi Nalbandianin syötön tämän ensimmäisellä syöttövuorolla ja siirtyi 2-0-johtoon. Nalbandian kuittasi kuitenkin heti perään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kolmannessa ja neljännessä pelissä Nieminen ei saanut Nalbandianilta pistettäkään ja hävisi kaikkiaan yhdeksän pistettä perätysten, mutta pystyi tästä huolimatta pitämään syöttönsä viidennessä pelissä (3-2).

Kolme minimurtoa toisessa erässä

Seitsemännessä pelissä Nalbandianilla oli murtopallo, mutta Niemisen vire piti.

  Myös 11. pelissä Nalbandianilla oli Niemisen syötössä kaksi tuloksetonta murtomahdollisuutta, mutta suomalainen mailataituri ei antanut periksi.

  Toisen erän katkaisu sujui Niemisen merkeissä. Hän otti kolme minimurtoa Nalbandianin yhtä vastaan. Nieminen siirtyi kahdella murrolla 6-2-johtoon, Nalbandian mursi vielä 6-3:een, mutta Nieminen mursi heti perään.

- Olipa tasaista kuten aina Nalbandiania vastaan, Nieminen mietti.

Niemiselle ensimmäinen murto (ensimmäisessä erässä 2-2:een) oli tärkeä tapahtuma. - Itseluottamukseni koheni tuon jälkeen.

Nieminen kohtasi Nalbandianin yhdeksännen kerran, ja voitot ovat argentiinalaisen eduksi 5-4. Nieminen on tällä haavaa maailmanlistalla sijalla 21, Nalbandian sijalla 11.

- Tämä oli tärkeä voitto, Nieminen sanoi.

Ljubicic voitettavissa

Viime viikolla Indian Wellsissä Nieminen pääsi harjoittelemaan kunnolla ja sai myös mahdollisuuden levätä ja kerätä voimia.

- Pelaan nyt hyvin ja olen valmis. Haluan pelata ja voittaa. Paremmin ei turnausta voi aloittaa kuin miten aloitin Jevgeni Korolevia vastaan, ja nyt tietenkin ottelu Nalbandiania vastaan oli parasta valmistautumista Ivan Ljubicicia vastaan. Voin voittaa hänet, jos pelaan hyvin.

Kroatialainen Ljubicic on maailmanlistalla seitsemäntenä. Nieminen kohtaa hänet ensi kertaa urallaan.