Ramos ja Herrera
jatkavat Loimussa

TIMO KUJANPÄÄ

Raision Loimu pisti tuulemaan välittömästi oman kautensa katkettua lentopalloliigassa. Loimu julkisti tiistaina ulkomaalaispelaajiensa jatkosopimukset

Kuluvalla kaudella Loimussa hakkurina pelannut Ismel Ramos ja yleispelaaja Enderwin Herrera pistivät tiistaina nimensä 1+1-mallia olevaan sopimuspaperiin.

Venezuelan kaksikko ilmaisi jatkohalunsa heti Loimun hävittyä kolmannen kerran Salon Piivolleylle puolivälierissä.

- Molemmat kertoivat viihtyneensä hyvin Raisiossa, eikä meilläkään ollut mitään jatkoa vastaan. Yleisö on ottanut Raisiossa kaksikon omakseen, Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas kommentoi sopimuksia.

- Tämä on meille tärkeä juttu. Ottajia Ismelillä ja Eddyllä olisi ollut SM-liigassa muitakin, Rajakangas vihjaisi.

Loimun ulkomaalaiset matkustavat kotimaahansa torstaina ja palaavat Raisioon elokuussa. Ramos kiertää kesällä Venezuelan maajoukkueen mukana mm. mailmanliigan otteluissa ja Pan-Amerikan kisoissa, mutta Herrera on kieltäytynyt maajoukkuetehtävistä.

- Eddy ilmeisesti suivaantui siitä, että hänet pudotettiin syksyllä viime hetkessä Venezuelan MM-kisajoukkueesta. Toisaalta hän halusi myös hoitaa itsensä kuntoon kesän aikana. Tähän asti hän on kiertänyt kesät maajoukkueen mukana, Rajakangas valotti.

Ramos, 21, pelasi Loimussa ensimmäisen kautensa kotimaansa ulkopuolella. Herrera, 23, sen sijaan on jo kokenut maailmankiertäjä. Ennen Raisioon tuloaan hän ehti pelata neljä kautta Espanjassa.

Loimu jatkaa sopimusneuvotteluja sekä pelaajien että valmentajien kanssa. Päävalmentaja Ruslan Zhbankovin jatko Raisiossa ratkeaa lähipäivien aikana.