Urheilu

Interille vahvistukset Nigeriasta ja Brasiliasta

TS/Jari Laurikko<br />FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma (kesk.) on saanut joukkueeseensa kaksi uutta vahvistusta: nigerialaisen Dominic Chatton (vas.) ja brasilialaisen Laercio Ramos Juniorin.
TS/Jari Laurikko
FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma (kesk.) on saanut joukkueeseensa kaksi uutta vahvistusta: nigerialaisen Dominic Chatton (vas.) ja brasilialaisen Laercio Ramos Juniorin.

SAKARI ITÄLÄ

Turkulainen FC Inter on vahvistanut edustusmiehistöään kahdella ulkomaalaispelaajalla. Nigerialainen Dominic Chatto ja brasilialainen Laercio Ramos Junior ovat varmaankin päävalmentaja Job Dragtsman viimeiset hankinnat työkalupakkiinsa.

- Uskon, että molemmat pelaajat tuovat joukkueeseen omalla panoksellaan kaipaamaamme apua. Meillä on aika nuori joukkue ja siksi tällaisilla henkisesti vahvoilla pelaajilla on ikään kuin sosiaalinen tilaus, sanoi Dragtsma.

Chatto on jo ehtinyt pelatakin kaksi liigacupin ottelua Interin paidassa. Hänen otteensa kentällä vakuuttivat valmennusjohdon ja mies sai pestin.

Ramos vielä kysymysmerkki

Brasiliasta Suomeen näyttöpaikkaa Euroopan kentille hakemaan tullut Ramos on vielä kysymysmerkki. Hänestä päävalmentajalla on vain hyvää toisen käden tietoa. Ramos harjoitteli muun joukkueen kanssa ensimmäisen kerran vasta viime maanantaina. Hänen sisäänajossaan joukkueeseen tarvitaan aikaa.

Vasta 22-vuotias Ramos on pelannut kuusi vuotta Brasilian eri sarjoissa, kolme vuotta ammattilaisena.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Tulin Suomeen näytille erääseen toiseen joukkueeseen, mutta kun kävi selville, että minulla olisi mahdollisuus päästä Interiinkin, valitsin turkulaisseuran. Ainakaan vielä en ole törmännyt ongelmiin, ellei tätä kieliongelmaa oteta lukuun, kertoi portugalia puhuva Ramos.

Kielivaikeudet Ramos kuittaa lupaamalla tehdä tarpeeksi maaleja ja tarjoamalla muutenkin yleisölle viihdyttävää jalkapalloa.

- Taidot puhukoon puolestaan, naurahtaa Ramos.

Vahvarakenteinen hyökkääjä on maalintekijä, ainakin omasta ja agenttinsa mielestä.

Dominic Chatto on brasilialaista vuoden nuorempi ja painii huomattavasti kevyemmässä sarjassa. Mies on kuitenkin tehnyt Interin paidassa pelaamissaan otteluissa vakuuttavaa jälkeä. Hän on päävalmentajan mukaan erinomainen vahvistus keskikentän pohjalle, ja on hyvä myös puolustamaan.

Interillä on 22 sopimuspelaajaa. Tilanne on joukkueen kannalta muutenkin valoisa. Liigacupissa Inter on edennyt välieriin ja kohtaa lauantaina Helsingissä, Talin hallissa FC Hongan.

- Olemme menossa hyvää vauhtia eteenpäin. Tämänhetkinen tilanne on ehkäpä yllättävänkin hyvä. Honka on yksi Suomen parhaista joukkueista ja meille mainio mittari, missä mennään, arvioi Dragtsma lauantaista liigacupin välieräottelua.

Nilkkavaivainen Teemu Turunen on toipunut hyvin ja on aloittanut jo harjoittelun joukkueen kanssa.