Urheilu

FPS yrittää välttää konkurssin

HEIKKI ALA-NISSILÄ

Jääkiekon Mestiksestä pudonnut Forssan Palloseura taistelee konkurssia vastaan. Seura pyrkii tervehdyttämään talouttaan ja jatkamaan pelaamista Suomensarjassa.

- Neuvottelemme TE-keskuksen kanssa pelaajien palkkaturvasaatavien järjestelyistä. Meille on luvattu anteeksi korkoja, ja uskon, että osa velastamme armahdetaan, jolloin voimme jatkaa toimintaamme, FPS:n puheenjohtaja Ilppo Aaltonen sanoo.

Seuralla on velkaa noin 200 000 euroa, mistä palkkaturvasaatavat muodostavat kolmanneksen. Pankkilainaa on noin 50 000 euroa.

Jos seura haetaan konkurssiin, se putoaa automaattisesti 3. divisioonaan, ja sitä ei Forssassa haluta. Suomensarjaan aiotaan koota joukkue Forssan seudun nuorista pelaajista. Joukkueen rungon muodostaa kymmenkunta nykyjoukkueen pelaajaa.

- Tarvitsemme vielä viitisentoista pelaajaa. Määrä on suuri, mutta saman verran meillä on vuosittain vaihtunut muualta tulleita pelaajia, Aaltonen sanoo.

Aaltonen laskee, että seura säästää Suomensarjassa kuluissaan 40 prosenttia uudistamalla ja nuorentamalla joukkueensa.

Nykyinen 85 000 euron pelaajabudjetti supistuu oleellisesti, kun palaajapalkkiot vaihtuvat pääosin kulukorvauksiksi.

Jos mainos- ja lipputulot pysyvät ennallaan, riittää rahaa velkojen hoitoon.

Joukkueen avuksi viimeisen karsintapeliviikon ajaksi hälytetty valmentaja Timo Tuomi yritetään saada jatkamaan.

Tuomi tunnetaan hyvänä nuorten pelaajien kasvattajana, joka on hankkinut meriittiä myös liigajoukkueiden sekä Japanin maajoukkueen valmentajana.

Forssalaissyntyisenä hänen uskotaan sitoutuvan tehtävään parhaiten.