Urheilu

Feyenoord heinäkuussa TPS:n vieraaksi Kupittaalle

TS/ANP/Ed Oudenaarden<br />Feyenoordissa pelaava Joonas Kolkka taisteli viime joulukuun Hollannin liigan ottelussa vimmatusti pallosta PSV Eindhovenin Timmy Simonsia kanssa. Ensi heinäkuussa Feyenoord nähdään Kupittaalla.
TS/ANP/Ed Oudenaarden
Feyenoordissa pelaava Joonas Kolkka taisteli viime joulukuun Hollannin liigan ottelussa vimmatusti pallosta PSV Eindhovenin Timmy Simonsia kanssa. Ensi heinäkuussa Feyenoord nähdään Kupittaalla.

JARI WELLING

Turun Palloseuran 85-vuotisjuhlaottelun vastustaja ensi kesänä 19. heinäkuuta Kupittaalla on Hollannin jalkapallon suurseuroihin kuuluva Feyenoord. TPS ei ole vielä tietoa tuosta torstai-iltaan osuvasta juhlaottelusta julkistanut, mutta asian paljasti ensimmäisenä hollantilainen radio RTV Rijnmond. Myös Feyenoordin verkkosivuilla on jo tieto joukkueen Turun-leiristä ja tulevasta ottelusta.

Feyenoord saapuu ennen juhlaottelua leireilemään Turkuun jo 16. heinäkuuta, joka on maanantaipäivä. Kesälomilta palaava Feyenoord aloittaa uuteen kauteen valmistautumisensa nimenomaan Turussa.

Feynoordin riveissä on tällä hetkellä myös yksi Suomen maajoukkuepelaaja eli Joonas Kolkka.

Mika Lipponen kykyjenetsijänä

Feyenoordin kykyjenetsijänä toimii nykyisin TPS-kasvatti Mika Lipponen , joka on ollut mitä ilmeisimmin vahvasti järjestämässä Feyenoordia vanhaan kotikaupunkiinsa vierailuille.

Turun-leirinsä jälkeen Feyenoord järjestää ennen Hollannin kauden alkua myös merkittävän harjoitusturnauksen kotistadionillaan De Kuipilla elokuun alussa, johon osallistuvat isäntäseuran lisäksi Liverpool, FC Porto ja kiinalainen Shanghai Shenhua.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Feyenoordia valmentaa vuoden 1988 Europan mestari Erwin Koeman , jonka nimekkäämpi velipoika Ronald Koeman on toisen Hollannin jättiläisen, PSV Eindhovenin päävalmentaja.

14 Hollannin mestaruutta

Feyenoordin nimekkäin pelaaja tällä hetkellä on hallitsevan Euroopan mestarin Kreikan tähtihyökkääjä Angelos Hariesteas . Myös veteraanihyökkääjä Pierre van Hooijdonk on useimmille suomalaisille jalkapalloihmisille tuttu nimi.

Hollannin mestaruuden Feyenoord on voittanut seuran historian aikana 14 kertaa, viimeksi kaudella 1998-1999. Mestarien liigan edeltäjän Euroopan cupin Feyenoord voitti 1970 ja UEFA-cupin 1974 sekä 2002.

Hollantilaisen Job Dragtsman luotsaama Turun Inter puolestaan julkaissee tänään nigerialaisen Dominic Chatton sopimuksen. Chatto on ollut jo vajaan kaksi viikkoa Turussa harjoittelemassa ja hän pelasi myös liigacupin TPS- ja Viikingit-otteluissa.