F1

Vilander avasi
GT-kauden
voitolla Ferrarilla

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Toni Vilander teki kuin kaverinsa Kimi Räikkönen ja voitti Ferrarille kauden ensimmäisen FIA:n GT2 -osakilpailun.

Vilander pääsi yhdessä saksalaisen tallikaverinsa Dirk Müllerin kanssa tuulettamaan täysosumaa Zhuhain ratavarikolla vasta, kun luokassa ensimmäisenä ruutulipulle ehtinyt Porsche oli hylätty sääntöpykälien vastaisena liian matalana.

Vilander sai täksi kaudeksi kiinnityksen Mika Salon viime vuoden tiimiin AF Corselle. Autona on Ferrari 430. Ajokaveriksi valikoitui lopulta BMW:n riveissä vakioautojen MM-sarjassa ajanut Müller. Tallin toisessa kaksikossa ajavat Gianmaria Bruni ja Stephane Ortelli.

Müller huolehti aika-ajovedosta ja nappasi nimiinsä GT2-luokan kärkiajan. Sekavassa kisassa johtopaikka kuitenkin karkasi käsistä kahta turva-autotilannetta seuranneessa rengasruletissa.

Näin Emmanuel Collardin ja Matteo Malucellin piiskaama Porsche 997 puhalsi ohi ja tuli myös edellä maaliin. Välittömästi katsastuksen jälkeen kuitenkin varmistui, että auto oli liian matala ja se johti armotta sen hylkäämiseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Samalla tavalla Salon Ferrarilta meni viime kaudella yksi voitto.

Vilander ajoi kaksituntisen kilpailun keskimmäisen stintin.

Paras isku vielä haussa

Testit jäivät vähiin, sillä Ferrarin kuskit pääsivät kukin ennen Kiinan matkaa kokeilemaan ajokkiaan käytännössä vain yhden päivän.

- Vaikka voitto tuli, emmehän me vielä täydessä iskussa olla, kun kaikki on vielä niin alkutekijöissään, Vilander tunnusti.

Kilpailupäivänä elohopea kapusi 30 asteeseen, keli oli kosteankuuma ja olo ohjaamossa oli kuin saunassa.

GT1 -luokassa tehtiin historiaa, kun Christophe Bouchut ja Stefan Mücke ajoivat sarjan kaikkien aikojen ensimmäisen voiton Lamborghinille. Müller ja Vilander sijoittuivat yleiskilpailussa kymmenenneksi.

Seuraava FIA:n GT-osakilpailu ajetaan seitsemän viikon kuluttua toukokuussa Silverstonessa.