Urheilu

Korolev jäi täysin
Niemisen jalkoihin

Lehtikuva<br />Jarkko Nieminen oli lähes erehtymätön Miamin ATP-turnauksen toisen kierroksen ottelussaan.
Lehtikuva
Jarkko Nieminen oli lähes erehtymätön Miamin ATP-turnauksen toisen kierroksen ottelussaan.

Jarkko Nieminen voitti harvinaisin lukemin 6-0, 6-0 Venäjän Jevgeni Korolevin tenniksen Miamin Masters-turnauksen toisella kierroksella. Ottelu kesti vain 55 minuuttia. Nieminen on maailmanlistalla sijalla 21 ja Korolev 68:s.

Kolmannella kierroksella Nieminen kohtaa Argentiinan 11:nneksi sijoitetun David Nalbandianin , joka voitti Yhdysvaltain Vincent Spadean 6-3, 6-4.

- Oli kyllä aika hyvä peli minulta. Tai otetaan se "aika" pois. Se oli täydellinen peli. Minun ammattilaisurani aikana ei tuollaista ole aiemmin tapahtunut, Nieminen totesi pelin jälkeen.

ATP-kiertueilla 6-0, 6-0 on todella harvinainen tulos.

- Joku tuossa juuri sanoi, ettei tämän vuoden kiertueella ole yhtään 6-0, 6-0 päättynyttä ottelua, tyytyväinen Nieminen naurahti.

Niemisen taktiikkana vasta 19-vuotiasta Korolevia vastaan oli vaihdella koko ajan pelirytmiä.

- Vaihtelin tempoa, lyöntien kovuutta ja kierrettä ja korkeutta koko ajan. Tavoitteena oli, etten lyö kahta samanlaista lyöntiä peräkkäin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Vielä kun syöttö meni hyvin, niin ei minulla ollut hätäpäivää, kun vielä vastustajallakin ykkössyöttö tökki, totesi Nieminen, jonka ykkönen upposi ruutuun 67 prosentilla.

Venäläisvastustajalla ei ollut yhtään murtopalloa koko ottelussa.

Korolevin päänahka ei ollut mikään itsestään selvyys, vaikka Niemisen ATP-ranking (21) onkin selvästi kovempi kuin Korolevin (68). Venäläinen on kuluvalla kaudella voittanut muun muassa James Blaken (ATP 8) ja Dimitri Tursunovin (ATP 22).

Kolmannen kierroksen vastustajan David Nalbandianin Nieminen on voittanut kolme kertaa ja hävinnyt viidesti.

- Meillä on aina ollut tiukkoja matseja. Nalbandian on kova pelimies kaikilla alustoilla, tuumi Nieminen, joka viimeksi hävisi argentiinalaiselle viime vuoden Australian avoimien kolmannella kierroksella eräluvuin 6-2, 3-6, 2-6, 5-7.