Urheilu

Comets pudotti ÅIFK:n
pronssiotteluun

TS/Jonny Holmén<br />ÅIFK:n Anna Harri yrittää epätoivoisesti löytää reikää Cometsin puolustuksesta. Nea Härkönen (7) ja Heidi Holmberg (9) pitävät huolen, ettei tilaa maalin tekoon ole.
TS/Jonny Holmén
ÅIFK:n Anna Harri yrittää epätoivoisesti löytää reikää Cometsin puolustuksesta. Nea Härkönen (7) ja Heidi Holmberg (9) pitävät huolen, ettei tilaa maalin tekoon ole.

ÅIFK - HIFK/Comets 16-28

SAKARI ITÄLÄ

Hallitseva naisten käsipallon Suomen mestari, helsinkiläinen Comets eteni tänäkin vuonna loppuotteluun. Asia varmistui, kun se otti voitti toisenkin välieräottelun ÅIFK:ta vastaan Samppalinnan palloiluhallissa lauantaina. Helsinkiläisten paremmuus tuli selvimmin esiin hyökkäysten viimeistelyssä.

- Emme hävinneet huonolle joukkueelle. Comets on varmaan tänäkin vuonna mestari. Joukkueen materiaali on erittäin leveä ja heittopeli suorastaan murskaava meihin verrattuna. Ottelua ei voi voittaa, jos 20 minuutissa ei tee kuin kaksi maalia. Toki maalivahti Misa Slotte pelasi aivan unelmaottelun, mutta sei ei kuitenkaan selitä meidän huonoa viimeistelyä, sanoi ÅIFK:n päävalmentaja Tomi Salminen.

Välieräottelun ensimmäinen jakso oli turkulaisittain aivan laatuun käypää taistelua. ÅIFK pääsi pienen alkujännityksen jälkeen mukaan peliin. Tauolle mentiin vieraitten maalin johdossa 10-11.

Toinen jakso oli ÅIFK:lle murheellinen alusta asti. Helsinkiläiset karkasivat jo muutamassa minuutissa tavoittamattomaan johtoon. ÅIFK ei pelannut huonosti, mutta maalinteko oli suorastaan ylivoimaisen vaikeata. Jakson kolmannen maalinsa ÅIFK teki vasta, kun 24:s minuutti oli jo täyttynyt.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ryhdikkäästi turkulaiset kuitenkin jaksoivat taistella loppuun asti, pyyhettä ei heitetty kehään vaikka tilanne olikin toivoton.

Cometsin tarkka ja kovakätinen Annette Tallqvist oli elementissään. Hän oli vaikea pideltävä ÅIFK:n varsin pienikokoiselle puolustukselle. Tallqvist teki seitsemän maalia. Vielä enemmän maaleja tehtaili Malin Sandberg (8), mutta hän teki niistä viisi rangaistusheitoilla.

ÅIFK:n paras maalitykki oli Annette Herrgård . Hän teki viisi maalia, joista neljäs oli hänen 400:s SM-sarjamaalinsa. Turkulaisten puolustuksen kulmakivi oli Anna-Maria Mankinen , joka pystyi tasaväkiseen painiin isojen helsinkiläisten kanssa.

- Nyt alkaa keskittyminen pronssiotteluun. Se on meidän suuri unelmamme. Motivaatiota joukkueella riittää varmasti, lupasi Tomi Salminen.

Pronssiottelujen ajankohdat eivät ole vielä selvillä mutta ilmeisesti niitä päästään pelaamaan viikon päästä. Pronssi ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.