Urheilu

Seppälä avaa MM-urakkansa sivulajilla

Hanna-Maria Seppälä kilpailee Melbournen MM-uinneissa ensi kertaa tiistaina 200 metrin vapaauinnissa. Seppälä ei ole koskaan aiemmin osallistunut 200 vapaalle MM-tasolla. Maaliskuun alussa Seppälä paineli matkan Suomen ennätykseksi 2.01,54 SM-kilpailuissa Espoonlahdessa. MM-tasolla mennään viitisen sekuntia kovempaa. Siksi Seppälä ei lupaile liikoja.

- Jos nyt iltaan (välieriin) pääsisi. Aamu on minulle aina aamu. Siinä pitää toivoa, että muillakin olisi sellainen aamuinen uinti, Seppälä taustoitti.

Valmentaja-äiti Mirjami Seppälälläkään ei ole suuria odotuksia.

- En oikein osaa siitä mitään sanoa. Periaatteessa oma ennätys (SE) on mahdollinen. Jatkossakin se (200 m vu) on mukana vain, jos ohjelmaan mahtuu. Täällä se oli mahdollista, kun muihin lajeihin nähden on niin pitkä väli.

Seppälän päälaji on torstaina alkuerillä alkava 100 metrin vapaauinti. Kaksi vuotta sitten Montrealissa Seppälä jäi puolustavana mestarina yhdeksänneksi. Hän ei ole alittanut 55 sekuntia paraatimatkallaan sitten Barcelonan MM-kilpailujen 2003 ja maailmanmestaruuden. Melbournessa rajan on määrä mennä rikki.

- Se tuntuu ihan realistiselta tavoitteelta. Emme ole ottaneet suoraan aikaa niin, että pystyisin sanomaan onko se mennyt jo harjoituksissa. Mutta aiempiin harjoituksiin verrattuna tuntuu paremmalta, Seppälä kertoi.

MM-uintien lauantain ohjelma meni mönkään, kun kovan tuulen nostattama aallokko pakotti järjestäjät keskeyttämään lauantaisen naisten 25 kilometrin avovesiuintikilpailun. Kisa keskeytettiin puolimatkassa. Kansainvälisen uimaliiton Finan mukaan kisa uidaan loppuun sunnuntaina.