Urheilu

Robin Hull pois MM-kisoista

TS/TS/Ari-Matti Ruuska<br />Robin Hull joutui vetäytymään snookerin MM-karsinnoista sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.
TS/TS/Ari-Matti Ruuska
Robin Hull joutui vetäytymään snookerin MM-karsinnoista sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Turkulainen snooker-ammattilainen Robin Hull joutui jättämään MM-kilpailujen karsinnat väliin sydämen rytmihäiriöiden vuoksi. Hullin piti kohdata tiistaina snookerin MM-karsinnoissa Mark Joyce , mutta hän ei lääkärin kehotuksesta pystynyt matkustamaan Englantiin.

- Todella valitettavaa, että rytmihäiriöt osuivat juuri tähän hetkeen. MM-kisoista olisi tullut tuplapisteet rankingiin, Hull kertoi.

- Riskit olisivat kuitenkin olleet liian kovat, jos olisin lähtenyt Englantiin. Pahimmassa tapauksessa rytmihäiriöt olisivat voineet johtaa veritulppaan. Kaikella on rajansa, ja minun rajani kulkee tässä. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole hengenvaarallinen tila.

Rytmihäiriöitä ollut ennenkin

- Viimeisen kymmenen vuoden aikana minulla on ollut rytmihäiriöitä neljä kertaa. Sydämeeni on kerran jopa jouduttu hakemaan uusi rytmi nukutuksessa sähköllä. Sydämessäni on ilmeisesti heikkoutta, joka voi johtaa kammiovärinään.

- Joudun syömään jatkuvasti estolääkitystä ja yleensä se toimii hyvin. Stressi on kuitenkin yksi laukaiseva tekijä ja ehkä MM-kisoihin valmistautuminen laukaisi tällä kertaa tämän, Hull mietti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ura jatkuu normaalisti

Ammattilaisten snooker-kausi loppuu MM-kisoihin. Maailmanlistalla tällä hetkellä sijalla 47. oleva Hull aikoo kuitenkin jatkaa uraansa ensi kaudella normaalisti.

- Snookeria en joudu lopettamaan. Lääkäri kehotti vain kuntoilemaan ja pitämään huolta terveistä elämäntavoista. Pystyn siis hyvin jatkamaan pelaamista ensi kaudella. Minulla on sponsorisopimukset valmiina ja lähden ensi kaudella parantamaan tosissani sijoitustani maailmanlistoilla.

- Pidän nyt pienen tauon ja pelailen keväällä valikoiden joitain pienempiä turnauksia. Kesällä pitää sitten aloittaa valmistautuminen elokuussa käynnistyvään kauteen, Hull kertoi.

Hänen loppukautensa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun Welsh Openissa tuli tappio ensimmäisellä kierroksella ja China Openissa toisella kierroksella.

Kauden kruununa Hull kuitenkin sijoittui joulukuussa loistavasti 16 parhaan joukkoon kivenkovassa UK Championship -turnauksessa.

- Ensimmäisen kierroksen tappiot ovat aina snookerin pelaajille pahin mahdollinen skenaario. Niitä tuli nyt loppukaudesta minulle vähän liikaa.

- Uskon kuitenkin vakaasti, että pystyn ensi kaudella nousemaan listoilla paljon korkeammalle.

- Onneksi kokemusta alkaa olla sen verran, että osaan jo asettaa asiat oikeaan arvojärjestykseen. Elämäni ei nykyisin ole 110-prosenttisesti snookeria, Hull sanoi.