Urheilu

Federer
viihtyy
huipulla

LK/REUTERS<br />Ennen ryhtymistään töhin Roger Federer (vas.) käsi ihailemassa Dubain maisemia Burj al Arab-hotellin helikopteritasanteelta. Esittelijä on Dubain turnausjohtaja Salaha Tahlak.
LK/REUTERS
Ennen ryhtymistään töhin Roger Federer (vas.) käsi ihailemassa Dubain maisemia Burj al Arab-hotellin helikopteritasanteelta. Esittelijä on Dubain turnausjohtaja Salaha Tahlak.

Sveitsin Roger Federeristä tuli ennätysmies, sillä hän on ollut 161 viikkoa perätysten listan ykkösenä. Edellinen ennätysmies oli Jimmy Connors , joka oli parhaimmillaan 160 perättäistä viikkoa kärjessä.

Federerin asema listan kärjessä alkoi 2. helmikuuta 2004, eikä loppua ole näkyvissä. Federerin johtoasema listalla on huima. Hänellä on 8 120 pistettä ja toisena pysyneellä Rafael Nadalilla 4 705.

Connors oli listaykkösenä vuoden 1974 elokuusta vuoden 1977 elokuuhun. Connorsin pudotti kärjestä Björn Borg , joka pysyi ykkösenä vain viikon. Connors syrjäytti Borgin heti seuraavalla viikolla ja pysyi sen jälkeen ykkösenä vielä 84 viikkoa.

- Tämä on ihan varmasti yksi merkittävimmistä ennätyksistä, jonka olen toistaiseksi rikkonut urallani, iloinen Federer kertoi.

- On uskomaton tunne, että voin jatkaa tällä paikalla tästä eteenpäin, Federer sanoi.

Federer palasi ammattiinsa Dubain turnauksessa kukistamalla maanantaina avausotelussa Tanskan Kristian Plessin 7-6, 3-6, 6-3.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jarkko Nieminen uskoo voittoon

Jarkko Nieminen on maanantaina julkaistulla tuoreella miesten maailmanlistalla sijalla 19.

Hän putosi viime viikosta yhden sijan. Tällä viikolla Nieminen pelaa Dubain ATP-turnauksessa ja kohtaa tiistaina ensimmäisellä kierroksella Venäjän Mihail Jutshnin , joka on listalla yhden sijan Niemisen edellä.

Nieminen ja Jutshni ovat kohdanneet aiemmin kerran. Jutshni päihitti Niemisen viime vuoden helmikuussa Zagrebin ATP-turnauksen toisella kierroksella 2-6, 7-6, 7-6.

Jutshni kukisti sunnuntaina Rotterdamin-kilpailun loppuottelussa kroatialaisen Ivan Ljubicicin selvästi 6-2, 6-4.

- Rotterdamin voitto kertoo, että hän on hyvässä pelivireessä. Toisaalta minä olen saanut valmistautua tähän turnaukseen kaikessa rauhassa, kun tulin kilpailupaikalle jo perjantaina, Nieminen totesi maanantaina.

Nieminen kunnioittaa Jutshnin taitoja, mutta ei pidä venäläistä erityisen hankalana vastustajana.

- Hän pelaa sellaista varmaa peruspeliä. Hän ei ole mitenkään erityisen monipuolinen pelaaja. Tavoitteena on yrittää rikkoa hänen pelinsä. Jos se onnistuu, ja itse pelaan omien taitojeni mukaisesti, ottelu pitäisi olla voitettavissa, Nieminen arvioi.

Nelinpelissä Niemisen pari Dubaissa on slovakialainen Dominik Hrbaty .

He kohtaavat avauskierroksella Intian Mahesh Bhupathin ja Tshekin Radek Stepanekin .