Urheilu

Matti Kyllönen
palaa Maikkarin formulaääneksi

Turun Sanomat

Matti Kyllönen palaa kuuden vuoden tauon jälkeen MTV 3 -kanavan formula 1 -selostustehtäviin. Oman alansa suomalaislegenda on äänessä Maikkarin pääkanavalla jälkilähetyksenä kaikelle kansalle näytettävissä tunninmittaisissa Grand Prix -koosteissa.

- Sydämeni on pakahtua onnesta. Hartiavoimin töitä tehtiin molemmin puolin ja hyvässä hengessä, että tähän sopimukseen päästiin, Kyllönen luotaili comebackin tunnelmia.

Maksupuolella suorat lähetykset selostaa Oskari Saari useimmiten yhdessä Mika Salon kanssa. Kyllösen parina jälkilähetyksiä kommentoi Erkki Mustakari . Saari kiertää kaikki kisat, kun Kyllösen asemapaikkana on kotoinen Helsinki.

Kyllönen selosti F1-kisoja 2001 ja 2002 maksullisella Canal Digitalilla, jolloin houkutteli mukaansa myös maailmanmestari Mika Häkkisen.

- Jossain käänteessä Mika ja Jyrki Järvilehto saattavat tulla taas studioon, Kyllönen enteilee.

Kahden viime vuoden ajan Kyllönen on selostanut DTM-kisoja Canal plussalle.

- Minulle DTM on nyt taaksejäänyttä elämää, Kyllönen heittää hyvästit Häkkisen nykyiselle kilpasarjalle.

Ensimmäinen Kyllösen selostama F1-kilpailu oli Monacon Grand Prix 1985 Ylen Kakkoselle.

- Tämä pitkä tauko on ollut minulle oikeaa kulta-aikaa. Olen päässyt seuraamaan muiden maiden tekemisiä, kuunnellut millaista sydämentykytystä he saavat aikaan ja opiskellut siinä samalla itse selostamista, Kyllönen selvitti.

Matti Kyllönen kiittelee, että kahden erillisen lähetyksen myötä MTV3 tarjoaa ihmisille vaihtoehdon ajoittaa F1-kisojen seuraamista - tai vaikka nauttia kisoista tuplana.