Urheilu

Teemu Selänne ylsi 500 NHL-maaliin

Anaheimin Teemu Selänne ylitti keskiviikkona 500 runkosarjamaalin rajan jääkiekkoliiga NHL:ssä. Selänteen juhlamaali syntyi Anaheimin vierasottelussa Coloradoa vastaan toisessa erässä ajassa 14.54.

Colorado voitti ottelun lopulta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 0-0, 1-0). Selänne vastasi Anaheimin ensimmäisestä maalista.

Selänne on kautta aikojen 36:s NHL-pelaaja, joka on tehnyt urallaan vähintään 500 runkosarjamaalia. Tämä kausi on 36-vuotiaan Selänteen 14:s Pohjois-Amerikassa. Selänne aloitti ammattilaisuransa kaudella 1992-93 Winnipeg Jetsissä. Hän on pelannut lisäksi San Josessa, Coloradossa ja kahteen otteeseen Anaheimissa. Keskiviikon peli oli hänen uransa 982:s NHL-runkosarjassa.

- Tietenkin 500 maalia on hieno saavutus. Silti en ole yhtään tyytyväinen tähän otteluun. Joukkue ei ole varmasti kahdeksaan vuoteen pelannut yhtä huonosti. Ihme, että hävisimme näinkin vähän, Selänne harmitteli joukkueensa tahmeaa esitystä.

Jokinen ja Peltonen onnistuivat

Floridan kotiottelu Tampa Bayta vastaan kääntyi kolmannessa erässä vieraiden 6-4-voittoon. Tampa Bay oli vielä kahden erän jälkeen 2-3-tappiolla, mutta voitti kolmannen erän 4-1. Floridan suomalaishyökkääjät olivat pelipäällä, sillä Olli Jokinen tehtaili kolme tehopistettä (1+2) ja Ville Peltonen kaksi (1+1).

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saku Koivu näytti pikkuveljelleen Mikolle mallia Montrealin ja Minnesotan kohtaamisessa, jonka Montreal voitti 4-2. Saku Koivu sai Montrealin avausmaalista syöttöpisteen. Samaan ylsi Minnesotan Petteri Nummelin joukkueensa 2-2-tasoituksessa. Minnesotan Niklas Bäckström torjui ottelussa 31 laukausta.

Chicagon Tuomo Ruutu oli kolmas suomalainen, joka onnistui maalinteossa 14 NHL-pelin kierroksella. Lasse Kukkosen syöttämä Ruudun maali jäi kuitenkin joukkueen ainoaksi, kun Calgary voitti kotiottelunsa 4-1. Calgaryn maalissa Miikka Kiprusoff torjui 25 vetoa.

Suomalaismaalivahdeista San Josen Vesa Toskala voi olla tyytyväinen työpanokseensa, kun joukkue voitti Los Angelesin 6-3. Antero Niittymäen Philadelphia puolestaan hävisi jatkoajalla Ottawalle 2-3.

Dallasin Niklas Hagman sai merkinnän tehotilastoihinsa, kun kotijoukkue voitti tarkassa ottelussa Nashvillen 1-0. Voittajajoukkueen maalin teki Hagmanin syötöstä Jeff Halpern kolmannen erän neljännellä minuutilla.

Vancouverin Sami Salo kirjautti hänkin syöttöpisteen, kun Canucks kukisti jatkoajalla vieraissa Detroitin 4-3. Voittomaalin iski Salon syötöstä ajassa 63.01 Brendan Morrison , joka vastasi myös 3-3-tasoitusosumasta kolmannessa erässä.

Ken HitchcockColumbukseen

Hitchcockin mukaan hän innostui Blue Jacketsin päävalmentajuudesta, koska joukkueessa on paljon nuoria lupauksia, mutta myös kokemusta.

- Joukkueessa on veteraanipelaajia, jotka ovat voittaneet Stanley Cupin. Pelaajat kuten Sergei Fedorov, Adam Foote ja Fredrik Modin tietävät, mitä voittamiseen tarvitaan, Hitchcock selvitti.

Hitchcock johtaa Columbuksen peliä ensimmäisen kerran perjantaina, kun seitsemän ottelun tappioputkessa oleva Blue Jackets matkaa Philadelphian vieraaksi. Hitchcockille, 54, ottelussa on varmasti ylimääräistä latausta, sillä hän sai potkut Philadelphian käskyttäjän paikalta kuukausi sitten.

Hitchcockin sopimus ulottuu kauden 2008-09 loppuun, ja hänen arvellaan tienaavan kaudessa suurinpiirtein saman kuin mitä sai Philadelphian päävalmentajana, eli noin 1,2 miljoonaa dollaria.