Urheilu

Yllättäjät mellastivat Metsämäen nelosessa

OSMO VATANEN

Metsämäen maanantairavien V4-peli käynnistyi jymypaukulla, kun Juha-Pekka Vilkmanin kirittämä De La Road räväytti loppusuoralla muiden ohitse. Yllätys ei jäänyt ainoaksi, ja lopulta oikeita rivejä löytyi vain neljä. Ne palkitaan 4 312 eurolla.

Viisivuotiaan De La Roadin tulosrivi ei vakuuttanut. Tämän vuoden viidessä juoksussa se ei ollut kertaakaan menestynyt kymmenettä sijaa paremmin. Reilun viikon takaisessa Vermon startissa se keskeytti. V4-pelissä se olikin vain kahden prosentin hevonen.

Nelospelien karsinta jatkui rajuna heti seuraavassa kohteessa. Pauli Vainio on eläkepäivinään alkanut uudelleen harrastaa raviurheilua ja ajelee omistamaansa Lady Blendiä kerran pari kuussa.

Kauden ensimmäinen täysosuma tuli sopivassa lähdössä. Turun Ravinaisten Juppilähdössä ensimmäinen palkinto oli vaivaiset 500 euroa, mutta voittaja sai myös vähintään yhtä arvokkaat harjoituskärryt.

Kahden kohteen jälkeen mukana oli enää 19 riviä, ja niistä lähes puolet katosi seuraavassa lähdössä, jossa nappireissun saanut Milton Speed oli tasaisessa lopetuksessa paras.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Milton Speedin ohjissa oli Jarmo Saarela , joka sai hieman hyvitystä avauskohteen kakkossijalle. Siinä hän ohjasti pelisuosikiksi luotettua Gioco Cavalloa.

My Monica jymy-yllättäjä

Lopullisen harvennuksen päätöskohdetta jännittämään päässeisiin riveihin järjesti pöytyäläinen My Monica. Kalle Savon kotikasvattia tahditti Seppo Markkula , joka luovutti heti johtopaikan suosiolla Arto Laaksosen Needleyelle. Tämä puolestaan laski 1.14-kyytisen avauspuolikkaan jälkeen eteensä Jan-Erik Nygårdin uuden Ruotsin tuonnin Maxi Kingsizen.

Lopussa Seppo Markkula löysi ajokilleen sopivasti kiritilaa, ja loppukurvissa kärkeen siirtynyt Needleye joutui antautumaan vähän ennen maalia.

Sanna Valtosen valmentamalle My Monicalle voitto oli kauden ensimmäinen, mutta sarja olikin rajattu hevosille, jotka eivät olleet voittaneet tänä vuonna.

My Monica on jo ehtinyt yhdeksän vuoden ikään, mutta ikä ei tunnu vielä jaloissa painavan.

Loppukeväästä tamma pinkaisi Mikkelissä mailin ennätykseensä 12,9a. Nyt se palasi yli kolmen kuukauden tauolta.

Turun Ravinaiset olivat lahjoittaneet hiittikärryt myös yhteen suomenhevoslähtöön, jonka nimi oli illan teemaan sopivasti Junttilähtö. Siinä halikkolainen Vekkulan Väiski jatkoi tahratonta kilpailu-uraansa. Martti Patrakka luotsasi viisivuotiaan ruunan jo neljänteen peräkkäiseen voittoon.