Urheilu

Nieminen
kohtaa
Braccialin

Turun Sanomat, Pariisi

Jarkko Nieminen kohtaa keskiviikkona Pariisin Masters-sarjan turnauksen avausottelussaan turnauksen toisella kierroksella Italian Daniele Braccialin , 28, joka löi ensimmäisellä kierroksella maanantaina Ranskan Giles Simonin 6-3 ja 6-4.

Nieminen ja Bracciali eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet. Bracciali on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 67. Parhaimmillaan hän on ollut urallaan sijalla 49 tämän vuoden toukokuun toisella viikolla.

Bracciali oli juniorina melkoinen lupaus, joka on voittanut mm. Wimbledonin ja Australian avoimien juniorisarjat. Braccialilla on tältä vuodelta myös uransa toistaiseksi ainoa ATP-turnausvoitto, jonka hän otti huhtikuussa Casablancassa.

Jos Nieminen selvittää karsintojen kautta Pariisin pääsarjaan selviytyneen Bracci-alin, Niemisen tie kolmannella kierroksella siloittuu tuntuvasti, kun maailmanlistan ykkönen, Sveitsin Roger Federer jäikin turnauksesta pois. Näin uusiksi menneessä kaaviossa Niemisen kolmannen kierroksen vastustaja onkin Federerin sijasta joko Venäjän Teimuraz Gabashvili , Ruotsin Thomas Johansson tai Yhdysvaltain Vincent Spadea.