Urheilu

HJK tukevoitti
pisteellä johtoaan

Turun Sanomat

Helsingin Jalkapalloklubi kasvatti pisteellä johtoaan miesten jalkapallon SM-sarjan ja jalkapalloliigan maratontaulukossa kakkosena olevaan Valkeakosken Hakaan nähden.

Turun Palloseuran kolmospaikka puolestaan tukevoitui neljäntenä olevan Kuopion Palloseuran suhteen.

Kärkikuusikossa ainoa muutos sijoituksissa oli se, että Myllykosken Pallo nousi sijalle kuusi ohi Lahden Kuusysin.

Muuten kymmenen kärkijoukkueen sijoitukset pysyivät viime vuodesta täysin samoina.

Kaikkien aikojen 50:n listalle saatiin myös kokonaan yksi uusi joukkue, kun Espoon Honka nousi hyvän debyyttikautensa ansiosta juuri sijalle 50. Eniten sijoitustaan paransi kuitenkin IFK Mariehamn, joka nousi sijalta 52 sijalle 44.

Mestaruuden ottanut Tampere United nousi yhden sijan ja on nyt sijalla 22. Myös Turun Inter paransi sijoitustaan yhdellä ollen nyt sijalla 20. Inter nousi 20:mn joukkoon pudottamalla sieltä Vaasan IFK:n.

20:n joukossa myös Pietarsaaren Jaro nosti sijoitustaan kahdella sijalta 17 sijalle 15.

Turkulaisseuroista TPS:n ja Interin lisäksi 50:n joukkoon mahtuvat sijalla 33 oleva Turun Pyrkivä, sijalla 35 oleva Åbo IFK, sijalla 40 oleva TuTo ja sijalla 47 oleva Turun Weikot. Turun Pallo-Kerho puolestaan menetti sijoituksena 50:n joukossa. Vielä viime kauden jälkeen TPK oli kahden SM-sarjakautensa ansiosta sijalla 49.

Ensi kaudella 50:n joukkoon saattavat sitten nousta Vuosaaren Viikingit ja AC Oulu, jotka kummatkaan eivät ole aikaisemmin pelanneet pääsarjatasolla.

Maratontaulukon laskeminen on sinänsä nykyään hieman harhaanjohtavaa, koska aikaisemmin voitoista sai kaksi pisettä ja nykyisin kolme.