Urheilu

Naantali kipusi kärjen tuntumaan

VEIJO HEIKKILÄ

Ringeten SM-sarjan ensimmäinen kierros on pian pelattu, eikä suurempia yllätyksiä ole ollut. Viime kevään finaalijoukkueet Luvia ja VG-62 kuuluvat kärkijoukkoon, jossa tällä hetkellä on mukana myös Espoon Kiekkoseura.

RNK sekä Turun Ringette ovat myös mukana taistelussa jatkosarjan paikasta. Tosin Turulle sattui viikonlopun kierroksella pienoinen kömmähdys kotiottelussaan, kun tähän asti ilman pisteitä edennyt Lapinlahden Luistin-89 haki kauden avausvoittonsa maalein 8-5.

Ylilataus kostautui

Turkulaisten valmentajan Stina Aaltosen mukaan kyseessä oli joukkueen ylilataus.

- Emme päässeet omalle tasollemme missään vaiheessa ottelua. Myöskään maalivahtipeli ei lauantaina onnistunut toivotulla tavalla, Aaltonen ihmetteli.

Joukkueensa harvoiksi onnistujiksi valmentaja nimesi kaksi maalia tehneen Heidi Hyytiän , Tiina-Liisa Airolan sekä puolustuksen Sabrine Teräsvaaran.

VG-62 ei LL-89:n kanssa takkuillut. Kuparivuoren sunnuntain ottelussa ehkä hieman väsähtäneen oloinen Lapinlahti joutui taipumaan 3-7-tappioon.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Taas tahmea alku

Naantalin valmennusosastoon kuuluvan Tuomas Kallion mukaan ottelun alku oli VG:ltä jälleen kerran turhan tahmea.

- Loppua kohti liike ja teho onneksi löytyivät, Kallio kiitteli.

Kallion mukaan ketjut eivät ole vielä löytäneet toisiaan ja tällä kertaa istuttiin myös aivan liian paljon jäähyllä.

Varmasti pelanneen maalivahdin Sari Haapalaisen lisäksi junnuikäinen puolustaja Sanna Laasonen pelasi lupaavasti tehden ensimmäisen maalinsa naisten SM-sarjassa. VG-62 etenee Kallion mukaan aikataulussa.

- Yksi tavoitteemme on olla alueen ykkösjoukkue, ja tällä hetkellä sen suhteen ei ole mitään ongelmaa, Kallio muistutti.

Onnistunut viikonloppu

Onnistunut oli myös Raision viikonloppu Kerttulassa. Sarjan yläkastiin tälle kaudelle ennakoitu Helsinki Ringette jäi tiukassa taistelussa kakkoseksi. Raisiolaisten 6-5-voitossa ykkösroolia veti ykkösketjun hyökkääjä Jenna Nuttunen . Todella vahvassa vireessä syyskaudella ollut Nuttunen iski joukkueensa maaleista tällä kertaa kolme.

Katri Huhtala sekä Petra Ojaranta merkkauttivat kumpikin yhden osuman tehotilastoonsa. Sen lisäksi Huhtala tarjoili maaliin johtaneita syöttöjä neljä.

Viime kaudella VG-62:ssa mestaruutta juhlinut Marja Koponen viimeisteli Helsingin maaleista kaksi.