Urheilu

TamU kesti
suosikkiaseman

TS/
TS/

Jari Welling

Jo ennen kauden alkua suurimmaksi jalkapalloliigan mestarisuosikiksi nostettu Tampere United kesti paineet ja otti fuusioseuran lyhyen historian toisen Suomen mestaruuden. Jopa tämän kirjoittaja osasi ennustaa tänä vuonna mestarin jo keväällä oikein.

Tampereella riittää nyt myös ilkkumisen aihetta, kun liiga valitsi jo torstaina HJK:n päävalmentajan Keith Armstrongin vuoden liigavalmentajaksi. Liigan valinta menikin niin paljon metsään, että irvileuat saavat heittää pitkään huulta, että liiga teki Armstrongin valinnan Tanssiurheiluliiton suosituksesta Tanssii tähtien kanssa -ohjelman jälkihuumassa.

TamU:n riveissä pääsivät juhlimaan mestaruutta myös Mathias Lindström ja Aristides Pertot , jotka eivät Inter-uransa aikana päässeet kovasta hingusta huolimatta edes koskaan mitalien makuun.

Jos Helsingissä pelattiin eilen kauden tärkein liigaottelu, Turussa vain kausi pelailtiin loppuun. Interin kausi päättyi joka tapauksessa hymyssä suin. Liigapaikka oli varmistunut jo edellisen kierroksen Jaro-voitolla ja päätöskierroksella tuli vielä lisäbonuksena Honka-voitto, jolla liigan ilopillereinä kauden mittaan esiintyneet espoolaiset pudotettiin samalla mitaleilta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

René van Eckin johdolla pelatuissa seitsemässä liigaottelussa Inter poimi neljä voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Suomen cupissa tuli puolivälierissä lisäksi tappio mestari TamU:lle.

Noin hyvällä saldolla ei ole ihme, että Interin puheenjohtaja Stefan Håkans on tarjonnut van Eckille kahden vuoden jatkosopimusta ja todennäköisesti joukon uusia pelaajiakin.

Toisen turkulaisen seuran, TPS:n loppukausi oli puolestaan murheellista taapertamista. Hyvää TPS:n alkukautta on enää vaikea hehkuttaa, kun loppukausi oli täyttä tuskaa, kiusallisempana pisteenä cupin välierätappio lilliputti-KPV:lle. TPS hävisikin cup mukaan lukien seitsemän viimeisintä kotiotteluaan.

TPS:n ainoa loppukauden ilonaihe oli Mika-Matti Paatelaisen kaappaaminen uudeksi päävalmentajaksi.

Kysymyksiä kuitenkin herättää, miksi suuressakin maailmassa kovasti kysyntää herättänyt "Mixu" valitsi nimenomaan TPS:n. Ehkäpä Mixu laskee, että TPS on hyvä näyteikkuna Palloliiton suuntaan, kun Roy Hodgsonille haetaan tulevaisuudessa seuraajaa.

jari.welling@turunsanomat.fi