Urheilu

Kilun Peedro vakuuttava Satakunta-ajossa

OSMO VATANEN

Antti Teivaisen ohjastama Kilun Peedro voitti vakuuttavasti Satakunta-ajon, joka on nelivuotiaiden suomenhevosten kauden viimeinen suurkilpailu. Ori venyi koleissa olosuhteissa uuteen ennätykseensä 29,3.

Kilun Peedro on ollut jo viime kaudesta lähtien ikäluokkansa paras hevonen, mutta on hävinnyt suosikkina Kriteriumissa ja Oulu Expressissä. Forssan Kuninkuusraveissa se toki voitti Pikkukunkun.

Satakunta-ajossa Kilun Peedro starttasi 2 100 metrin kisaan takamatkalta ja pysytteli alun takana parijonossa. Tappioton Provinssi veti Tiuskan ahdistelemana reipasta kyytiä. Jälkimmäinen sai loppukurvissa jo yliotteen mutta ei pystynyt puolestaan vastaamaan Kilun Peedron rynnistykseen. Tämän vanavedessä seurasi Markku Hietasen luotsaama Suomitar kakkoseksi.

- Voitto tuli oikealle hevoselle. Sillä on ollut huonoa tuuria, kun se on laukannut kauden tärkeimmissä kisoissa, Antti Teivainen totesi.

Kilun Peedro ansaitsi voitostaan kymppitonnin. Uransa kymmenestä kilpailusta se on voittanut seitsemän. Oritta valmentaa juvalainen Seppo Suuronen . Hänet valittiin viime vuonna vuoden valmentajaksi. Kilun Peedron hän myi viime talvena seinäjokiselle porukalle, joka käyttää nimeä Kilun Tiimi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kilun Peedron isä on Suikun Ero. Kilpailemattoman emän Kilun Petran ensimmäinen varsa on viime vuonna Kriteriumin voittanut Cordiitta.

Teivaisella oli Porin V75-kierroksella tukku suosikkeja. Niistä voitti vain Kilun Peedro ja täytelähdössä juossut Vekkulan Leevi.

Päivän suuripalkintoisimmassa kisassa St Legerissä Teivainen ohjasti Mr Nice Guyta. 40 metrin takamatka oli sille kuitenkin nyt liikaa. Kiri tyrehtyi maalisuoralla, ja sijoitus oli kolmas. Voiton vei heti alussa johtoon hankkiutunut Aquaria, jonka voitto karsi viisi siihen asti selvinneistä V75-systeemeistä. Jäljelle jäi vain yksi, ja keräilypotin avittamana oikean rivin arvoksi tuli 651 256 euroa. Aikaisemmilta kierroksilta jakamatta jäänyttä rahaa siinä on yli puoli miljoonaa.