Urheilu

Tapparan voittamisen himo tehosi

Tappara-TPS 6-2

PEKKA SEPPÄNEN

Viime pelien kuntopuntarit näyttivät aivan toista, mitä lauantain jääkiekon SM-liigan kamppailussa Tappara - TPS tapahtui. Turkulaiset olivat toki kärsineet edellisessä vieraspelissä tappion ja Tapparan viime aikojen otteet eivät montaa pistettä olleet tuoneet.

Tällä kertaa tilasto heitti volttia. Tappara hyydytti 3. erän rajulla rypistyksellään turkulaisjoukkueen, vaikka erän alussa Marko Kiprusoff oli upealla ylänurkkalaukauksellaan tasoittanut ottelun 2 - 2:een. Sitten turkulaisille tuli musta hetki ja Tappara meni menojaan Vajaassa minuutissa kotijoukkue teki pari maalia lisää..

- Ironista kyllä. Olimme saaneet pelin juuuri sellaiseksi, että mies meni maalille ja suoraviivainen hyökkäyspeli alkoi tuottaa tulosta. Kävi kuitenkin niin, että puolustus petti ja Tappara iski itsensä karkuun. Loppu oli vähän mitä oli ja erosta tuli turhan iso, TPS:n valmentaja Hannu Jortikka myönsi.

Ratkaisut aikaisemmin

Tietyllä tavalla ratkaisut olivat tapahtuneet jo paljon aikaisemmin. Vielä viime kaudella Tapparassa pelannut Marko Mäkinen joutui jo seitsemän minuutin pelin jälkeen päähän kohdistuneesta taklauksesta suihkuun automaattisella pelirangaistuksella. TPS joutui pitkäksi aikaa vajaalle. Jo ennen suihkukomennusta Mäkinen oli jo istunut yhden kakkosen. Näin turkulaisten hyökkäysketjut hajosivat eikä Mäkinen ehtinyt juurikaan esittää taitojaan entistä seuraansa vastaan..

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Ottamatta kantaa tuomarin toimintaan noin yleisesti, niin tuntui erikoiselta rangaistukselta. Mies ( Ville Mäntymaa ) teki jäällä kuolemaa ja sitten jo seuraavassa vaihdossa pelaa kentällä. Siinä mureni kyllä pelaajan uskottavuus ja toisen kunnioittaminen tuollaisen ihmeparantumisen takia. Ei siitä olisi noin isoa rangaistusta pitänyt tulla, Jortikka arvioi.

Huml huitoi ajattelemattomasti

Toinen tulokseen vaikuttanut tapaus oli Ivan Humlin saama huitomisrangaistus avauserän loppupuolella. Tilanne näytti videoltakin katsottuna yksinkertiasesti siltä, että Huml riisti vastustajan mailaa alhaalta nostaen kiekon pois ihan normaalilla tavalla. Humlin rangaistuksen aikana Tappara tasoitt ylivoimalla pelin 1.1:een. TPS oli mennyt nopeasti 10-johtoon,kun Tuukka Mäntylän harhasyötön jälkeen Jussi Makkonen pääsi avoimeen paikkaan.

Tappara pelasi 2. erästä lähtien paljon edellisiä otteluita terävämmin. Joukkue lisäksi vauhtia ja otteisiin tuli tarvittavaa suoraviivaisuutta.

- Nyt oli ensimmäisen kerran oikein voittamisen himoa. Pääsimme vauhtiin kaikkien kentällisten voimin ja se oli mieltä lämmittävää. Ilmerisesti Tuukka Mäntylän jo edellisessä ottelussa esittämä taistelutahto tarttui muihinkin, Tapparan valmentaja Rauli Urama iloitsi.

Vastaavasti Hannu Jortikka jäi kaipaamaan omiltaan uhrautuvampaa puolustuspeliä.

- Emme päässeet oikein maalintekopaikkoihin sillä tavlla kuin halusin. Mitä pitemmälle ottelu meni, sitä enemmän meiltä putosi puolustuspelaamisen ryhti.

-Ei autettu maalivahti Jani Hurmrtta sillä tavalla kuin olisi pitänyt. Samalla on kuitenkin annettava Tapparalle tunnustusta. Se oli aggressiivinen ja yritteliäs. Se palkittiin, kun me emme olleet tarpeeksi nälkäisiä, Hannu Jortikka myönsi.

Nurmi taas tehokas

Tapparan hyökkääjistä Teemu Nurmi jatkoi edelleen t ehokkaita otteitaan. Jälleen oli tuloksena kaksi maalia ja vielä yksi maalisyöttö.

Jälkimmäinen osuma oli myös niin sanottu voittomaali. Myös Quinn Hancockin ketju teki kaksi maalia, joista Hancock itse toisen ja Teemu Laine toisen.

TPS ei saanut lupaavaa avauserää lukuunottamatta kunnon maalipaikkoja sillä tavalla, että voitto olisi ollut otettavissa Maalivahti Jani Hurme urakoi maalissa pitkät tovit, mutta lopussa hänkin joutui antautumaan. Torjuntoja tuli 35, kun vastapään Tommi Nikkilä oli kiekon tiellä 24 kertaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun Palloseura pelasi jälleen kuudella pakilla eikä valmentaja pannutkaan joukkueensa päätöserän vaikeuksia luottopuolustajiensa runsaiden peliminuuttien kontolle.