Urheilu

Van Eck vaatii Interiltä panostuksia pelaajiin

TS/Arto Takala<br />Interin kuiville luotsannut René van Eck on valmis jatkamaan joukkueen päävalmentajana, kunhan seura panostaa riittävästi pelaajiin ensi kaudella.
TS/Arto Takala
Interin kuiville luotsannut René van Eck on valmis jatkamaan joukkueen päävalmentajana, kunhan seura panostaa riittävästi pelaajiin ensi kaudella.

JARI WELLING

Interin kuiville jalkapalloliigassa nostanut hollantilainen René van Eck , 40, on periaatteessa valmis jatkamaan turkulaisseuran päävalmentajana.

- Olen puhunut uudesta sopimuksesta puheenjohtaja Stefan Håkansin kanssa, ja olen totta kai kiinnostunut jatkosta. Haluan kuitenkin joukkueelleni sellaiset resurssit, että voimme taistella kärkipaikoista. Putoamiskamppailut eivät minua enää kiinnosta, toteaa van Eck jämäkästi.

- Seuraavan kahden viikon aikana asiat varmasti selviävät. Asioista pitää kuitenkin vielä keskustella. Joukkue tarvitsee joka tapauksessa uusia pelaajia. Nyt meillä on ollut otteluissa penkillä yleensä vain kaksi pelaajaa.

Van Eckin nimi on myös yhdistetty Sveitsin pääsarjan alapäähän jumittuneisiin Aarauhun ja Thuniin, mutta van Eck kiistää neuvotelleensa noiden seurojen kanssa.

- Aaraulla ja Thunilla molemmilla on edelleen virassa olevat päävalmentajat. Sehän on kuitenkin ihan normaalia, että valmentajamarkkinoilla spekuloidaan nimillä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Van Eck kuitenkin myöntää, että Sveitsin suunta edelleen kiinnostaa häntä.

- Olen asunut Sveitsissä 16 vuotta ja lapseni asuvat yhä Sveitsissä. Itse olen sydämeltäni kuitenkin ennen kaikkea hollantilainen.

Turun olosuhteet puolestaan ovat olleet van Eckille myönteisiä yllätyksiä.

- Täällä on kaikki kunnossa. Stadion on hyvä ja harjoituskentissäkään ei ole valittamista. Pelaajien olosuhteet ruokailuineen kaikkineen ovat ihan kuosissa.

Van Eck on myös varsin tyytyväinen joukkueensa esityksiin sarjan viimeisillä kierroksilla.

- Tärkeintä oli tietysti sarjapaikan säilyttäminen. Olemme mielestäni onnistuneet myös hiomaan joukkueen pelityyliä. Lyhytsyöttöpelimme on toiminut. Honkaa vastaan voimme pelata jo vapautuneesti.

Håkans satsaa valmennukseen

Interin puheenjohtaja Stefan Håkans on van Eckin tulosta asti puhunut pitkäaikaisemmasta valmentajaratkaisusta. Onkin ilmiselvää, että Håkans haluaa van Eckin jatkavan joukkueen peräsimessä.

- Uutta sopimusta van Eckin kanssa ei ole allekirjoitettu, mutta ehdoista on jo periaatteessa sovittu, kommentoi Håkans.

- Haluammekin nyt satsata valmennukseen ja nuoriin pelaajiin, joiden kanssa van Eck on tehnyt hyvää työtä. Van Eck on myös ilmaissut haluavansa työskennellä nuorten pelaajien kanssa.

Håkans hankki kesken kauden Interiin Ryan Bothan ja Artim Sakirin , joista viimeksi mainittu oli tiettävästi erittäin kallis hätäapu.

- Sakiri on ihan kohtuuhintainen pelaaja kuukaudeksi, mutta kokonaiseksi kaudeksi hän on turhan kallis, pamauttaa Håkans.

- Sakiri on persoona ja hyvä pelaaja, mutta 34 vuotta seuraavaksi täyttävä pelaaja ei ole kuitenkaan ehkä sopiva meidän profiiliimme.

- Sakiri itse kuitenkin haluaa jatkaa meillä. Olemme rauhoittaneet kauden lopun sopimusneuvotteluilta. Niiden kanssa, joiden sopimukset ovat katkolla, keskustellaan heti kauden päätyttyä.