Urheilu

Pariisin turnaus päättää
Niemisen kauden

LK/REUTERS
LK/REUTERS

JARI WELLING

Keskiviikkona Pietarin tenniksen ATP-turnauksen toisella kierroksella luovuttamaan joutuneen Jarkko Niemisen haavauma varpaiden välissä olisi saattanut huonolla tuurilla äityä todella pahaksi, mutta maskulaisen saatua vammaansa nopeasti hoitoa, tilanne rauhoittui.

- Pari päivää ennen Pietaria varpaitteni väliin ilmaantui haava ilman mitään varsinaista syytä. Kuiva iho vain alkoi repeillä pahasti. Se tulehtui hetkessä, kertoi Suomeen torstaina palannut Nieminen puhelimitse.

- Ottelussa Potito Staracea vastaan en sitten enää pystynyt käytännössä liikkumaan ollenkaan, kun tulehdus varpaissani oli laajentunut niin paljon. Minun oli pakko lopulta luovuttaa.

- Tulehdus piti nimittäin saada nopeasti pysähtymään, sillä muuten siinä olisi saattanut olla vaikka verenmyrkytyksen vaara. Kun sitten sain vammaani lääkettä, tulehdus lähti heti hyvin parantumaan.

Nieminen on pystynyt parantelemaan haavaumaansa rauhassa pari päivää Suomessa. Viikonloppuna hän matkustaa Pariisiin, jossa maanantaina alkaa Masters-sarjan turnaus.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Pariisin-turnaus ei ole mitenkään vaarassa, tulehdus on parantunut onneksi jo niin hyvin. Pariisi on minun kauden viimeinen kilpailuni. Olen siellä sijoitettujen pelaajien joukossa.

Pariisin jälkeen kohti uutta kautta

Pariisin Masters-kisan jälkeen Nieminen alkaa valmistautua uuteen kauteen, koska maailman kahdeksan parhaan pelaajan välillä pelattavaan Masters Cupiin Shanghaissa Nieminen ei selviydy.

Nieminen ei kuitenkaan aio loppuvuodesta kiertää pienempiä Challenger-kisoja. Näin esimerkiksi Helsingin 50 000 dollarin IPP Open jää Niemiseltä marraskuun puolivälissä väliin.

- Pistän mailat vähäksi aikaa pussiin ja lepäilen. Sitten alkaa valmistautumiseni uuteen kauteen. Kausien väliajan vietän pääasiassa Suomessa ja Kööpenhaminassa.

Nieminen ei ole vielä lopullisesti lyönyt lukkoon ensi kauden alun kilpailuohjelmaansa, mutta ainakin se on varmaa, että hän menee Uuden-Seelannin Aucklandiin puolustamaan viimevuotistaan turnausvoittoaan.

- Alkukauden ohjelmani lyön lopullisesti lukkoon lähipäivinä.

Nieminen ei ole vielä varma, osallistuuko hän kauden käynnistävään Adelaiden-turnaukseen Australiassa, jossa kokeillaan ensimmäisen kerran uutta lohkosysteemiä, josta Niemisellä ei ole vielä selvää mielipidettä puoleen tai vastaan.

- Vaikea sanoa lohkopelien mielekkyydestä vielä mitään, kun siitä ei ole toistaiseksi minkäänlaista kokemusta. Joka tapauksessa muutos on iso, totesi Nieminen.