Urheilu

Janne Lahti upotti Tapparan

Tappara-HPK 2-3

HPK:n Janne Lahden kaksi kaunista maalia ja koko joukkueen hyvin sujunut alivoimapelaaminen olivat liikaa Tapparalle jääkiekon SM-liigassa. Lahti laukoi vieraiden ensimmäisen ja kolmannen osuman.

Puolustuspelin lukkona hääri maalin suulla Mika Oksa, jolle sattui yksi lipsahdus. Oksa kuitenkin torjui välillä todella upeasti ja peräti 43 kertaa.

HPK:n toinen valmentaja Timo Lehkonen joutui ottamaan selitysvastuun, kun Jukka Jalonen kävi kamppailun jälkeen niin kovilla kierroksilla, ettei halunnut antaa lausuntoja.

- Olikohan Tapparan pelaajilla tylsät luistimet, kun kaatumisia tuli hämmästyttävän helposti. Lehkonen aprikoi.

- Jukka tuohtui saamastaan pienestä käytösrangastuksesta, jonka aikana Tappara pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla ja teki maalin. Siksi hän katsoi asialliseksi rauhoittua pukukopissa.

Toimihenkilön saama käytösrangaistus on aika harvinainen, mutta harvinainen oli HPK:n käyttämä taktiikka rangaistuksia määrättäessä. Yhden maalivahdin ja kolmen joukkueella tulleen rangaistuksen kärsi aina sama mies eli Joonas Vihko.

Tapparan alku lupasi hyvää, mutta vähitellen ote kirposi ja avauserän jälkeen maalivahti Mika Lehto sai antaa yhden lipsahduksen jälkeen paikkansa Tommi Nikkilälle.