Urheilu

Kärpät ratkaisi ylivoimalla

TS/TS/Jane Iltanen<br />TPS:n maalivahti Jani Hurme pelasi jälleen hyvän ottelun.
TS/TS/Jane Iltanen
TPS:n maalivahti Jani Hurme pelasi jälleen hyvän ottelun.

Kärpät - TPS 3-2

ARI STENIUS

Turun Palloseura pelasi hyvän illan Oulussa, mutta Raksilan isäntä Kärpät piti pintansa eikä häkeltynyt vieraitten nopeasta avausmaalista, vaan loppunumerot olivat Kärpille 3-2, (1-1, 0-0, 2-0.

Hyvävauhtinen ja tasokas kiekkoilta tarjoili joukkueiden hyvästä ja taistelevasta puolustuspelaamisesta huolimatta paljon maalitilanteita. Yleisö saikin nauttia liigan kahden parhaan maalivahdin varmasta ja näyttävästä työskentelystä.

Viime kaudella Tuomas Tarkki ja Jani Hurme pelasivat samassa joukkueessa AHL:n Chicago Wolvesissa, nyt kumpikin on liigan kärkinimiä. Maalivahdit olivatkin Raksilan illan parhaimmistoa.

Kotijoukkueen voiton avaimena oli ylivoimapeli, kuten monesti aiemminkin tällä kaudella.

Mika Pyörälä kuittasi alkuillan Matti Ahon vierasjohdon 1-1:een ja kolmannessa erässä Michal Bros vei isännät 2-1 johtoon. Kumpikin maali tuli ylivoimalla.

Kotijoukkueen 3-1 maalin esityön teki Jari Viuhkola , joka nappasi Mikko Pukan purkukiekon kuin perhonkalastaja, eteni pitkin laitaa ja passasi herkkupalan maalinkulmalle, josta Juhamatti Aaltonen herkutteli osuman.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Peli vaikutti ratkenneelta, mutta TPS tuli vielä maalin päähän Ivan Humlin sohittua Vladimir Sicakin ampuman irtokiekon siään.

Kärpillä jo 13 ottelun voittoputki

Kärppien valmentaja Kari Jalonen oli tyytyväinen voittoon.

- Isot pisteet. Alussa oltiin turhan varovaisia, mutta jatkossa saatiin liikettä lisää, ja se ratkaisi illan meille, Jalonen tuumi.

Kärppien luottopuolustaja Ilkka Mikkola pommitti siniviivasta reilut kymmenen kertaa, mutta Tepsissäkin kolme mestaruutta voittanut "Ilu" ei löytänyt reittiä Hurmeelle asti.

- Pääsin ampumaan, mutta vähän harmittaa ettei mennyt perille. TPS-puolustus peitti urhoollisesti, ja joka kiekko taisi osua valkopaitaan, mietti Mikkola tunnustaen Tepsin olleen avauserässä parempi.

Vieraitten valmentaja Hannu Jortikka oli tyytyväinen avauserään.

- Tulimme hyvin peliin sisään. Olimme valmistautuneet huolella ja keskittyneet hyvin. Pääsimme vielä johtoonkin, eli alku oli hyvä, Jortikka mietti.

Kärpät nousi tasoihin ylivoimalla.

- Saimme kolme jäähyä perättäin, Kärpät pääsi peliin mukaan ja tasoitti ylivoimalla, Jortikka kertasi.

TPS-luotsi piti yhtenä illan ratkaisuista nimenomaan ylivoimaa.

- Kärpät teki kaksi ylivoimalla ja yhden siirretyllä. Se kertoo jotakin. Meidän ylivoimamme oli tänään liian hidasta eikä laukauksia tullut riittävästi. Siinä se ero tänään oli, Jortikka arvioi.

Illan parhaimmistoa olivat maalivahdit, isännistä Viuhkola ja Mikkola sekä vieraista valtavasti pelanneet Aki Berg ja Marko Kiprusoff.