Urheilu

Kansainvälinen
pyöräilyliitto pyytää
Wadalta dopingapua

Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI pyytää Maailman antidopingneuvosto Wadaa avukseen yrityksessä selvittää Espanjassa viime kesänä ilmitullutta dopingvyyhteä. Operaatio Puertona tunnettu skandaali johti useiden ammattipyöräilijöiden vetäytymiseen tämän vuoden Ranskan ympäriajosta.

Kansainvälinen pyöräilyliitto ei ole saanut Espanjan poliisiviranomaisilta lupaa käyttää Operaatio Puertoa koskevia asiakirjoja. Niinpä UCI on jäänyt hankalaan välikäteen, eikä ole pystynyt päättämään dopingrikkomuksiin syyllistyneille annettavista rangaistuksista.

UCI:n avunpyyntö Wadalle on merkittävä kannanotto. Pyöräilyn kansainvälinen kattojärjestö on tähän saakka suhtautunut Wadan toimintaan penseästi.

Espanjan skandaaliin on kytketty yli 50 ammattipyöräilijää, mukaanlukien sellaiset huippunimet kuin Saksan Jan Ullrich ja Italian Ivan Basso . Ullrich, Basso ja seitsemän muuta tutkinnan kohteena olevaa ajajaa saivat kiellon osallistua tämän vuoden Ranskan ympäriajoon, ja skandaali on sen jälkeen vain paisunut.