Urheilu

Alppicupin avaus Leville

Alppihiihdon maailmancupin avauskilpailu Itävallan Söldenissa on peruttu huonojen keliolojen vuoksi. Kauden piti alkaa lauantaina ja sunnuntaina ja naisten ja miesten suurpujottelukilpailuilla. Tiistainen yhdeksän asteen lämpötila ja jatkuva vesisade Söldenin jäätiköllä pakottivat kisajärjestäjät perumaan alppiavauksen.

Söldenin kisan peruuttaminen tarkoittaa sitä, että alppicupin avaus järjestetään Kittilän Levillä. Kisapäivät ovat reilun kahden viikon kuluttua 11. ja 12. marraskuuta.

Levin järjestelykomitean puheenjohtajan Jouni Palosaaren mukaan lunta on Levillä jo tarpeeksi, ja työt kisarinteen muokkaamiseksi kilpailukuntoon on jo aloitettu.

- Lumi on rinteessä ja muutenkin olemme aikataulussa. Meille on tietenkin erittäin suuri asia, että koko maailmancupin avaus sekä miehissä että naisissa tapahtuu juuri Suomessa ja Levillä, Palosaari tunnusti.

Tiistainen uutinen oli Suomen maajoukkueen mieleen, sillä polven ristisidevammasta toipuva Kalle Palander sai tervetullutta jatkoaikaa palata kilpailuihin.

- Rouva Fortuna oli tässä asiassa puolellamme, kahden viikon lisäaika on ilman muuta hyväksi. Kun on ollut puolisen vuotta laskematta, jatkoajasta on Kallelle ehdottomasti hyötyä, Suomen joukkueen valmentajiin kuuluva Kalle Söderholm kertoi.