Urheilu

Rintanen ja Kloten
pärjäävät Sveitsissä

TS/Keystone/Yoshiko Kusano<br />Kimmo Rintasen kausi Sveitsin liigassa on käynnistynyt mainiosti. Klotenin hyökkääjä on liigan pistepörssin kärjessä.
TS/Keystone/Yoshiko Kusano
Kimmo Rintasen kausi Sveitsin liigassa on käynnistynyt mainiosti. Klotenin hyökkääjä on liigan pistepörssin kärjessä.

Jääkiekkoilija Kimmo Rintasen , 33, alkukausi Sveitsin mestaruussarjassa on sujunut vahvasti. Klotenia kuudetta kauttaan edustava laitahyökkääjä johtaa alppimaan pistepörssiä. Liukasliikkeisellä Lukon kasvatilla on koossa kymmenestä ottelusta tehopisteet 9+14=23. Kärkikymppiin mahtuu muista Sveitsissä pelaavista suomalaisista vain Luganon Jukka Hentunen , jolla on 12 ottelusta tehot 8+7=15.

- Kieltämättä ihan hyvin on pisteitä tullut. Vähän olen sitä itsekin ihmetellyt, kaukalossa juonikas Rintanen aprikoi.

- Pisteet ovat toisaalta jotain sellaista, että joskus niitä syntyy ja välillä niitä ei tule sitten niin millään. Ei minulle ainakaan tällaista tahtia, Rintanen jatkaa.

Sveitsin liigassa keskikastiin resurssiensa puolesta rankattua Klotenia valmentaa toista kauttaan ruotsalainen Anders Eldebrink.

- Pelaamme ylivoimaa kolmella ja joskus neljälläkin ketjulla. Että en minä ylivoimaa yksin ole pelannut - ehkä pikemminkin vähemmän kuin aikaisempina vuosina, Rintanen laskeskelee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Rintanen on yleensä pelannut ketjussa, jossa keskushyökkääjän tehtäviä on hoitanut kanadalainen Pittis Domenico . Domenico on Klotenin toiseksi paras pistemies tehoilla 8+12=20, muut tulevat kaukana hänen ja Rintasen takana.

- Pittis loukkaantui viime perjantaina kolmannessa erässä Davosia vastaan eikä pelannut lauantaina. Itse taas olin pois sitä edeltävällä viikolla pienen nivusvamman takia kaksi peliä, Rintanen selvittää.

Davos voitti Klotenin perjantaina, mutta Kloten löi mestarisuosikkeihin lukeutuvan Davosin lauantaina 5-3.

- Alkukausi meni joukkueelta tosi hyvin, sitten tuli vähän vaikeampaa.

Sveitsin sarjataulukon keulilla ovat 28 pisteellä Bern ja 26 pisteellä Davos. Kloten, Geneve ja puolustava mestari Lugano ovat 22 pisteellä kärkikaksikon kannassa. Hännillä on yllättäen isoihin seuroihin laskettava Zürich, jolla on koossa vasta 12 pistettä.

- Tasaista on ollut ja erot ovat vielä aika pieniä. Täällä pelataan ensimmäistä kautta niin, että voitosta saa kolme pistettä. Eli äkkiähän siinä voi homma vielä tasoittua, Rintanen summaa.

Ensi kausi vielä täysin auki

Rintanen on pelannut kaikkiaan 154 A-maaottelua ja osallistunut MM-turnaukseen seitsemän kertaa. Tshekin 2004 MM-turnauksen jälkeen laitahyökkääjä päätti, että hän väistyy edustustehtävistä nuorempien tieltä. Sveitsin liiga on Rintasen mukaan kuitenkin ihan hyvä ponnahdusalusta Leijoniin.

- Varmaan noin kentällisen verran täällä on nytkin suomalaisia, jotka sopisivat maajoukkueeseen jos kutsu käy. On esimerkiksi Toni Söderholm , Marko Tuomainen , Mikko Eloranta ja Tom Koivisto , Rintanen selvittää.

Rintanen pelaa parhaillaan sopimuksensa optiovuotta, eikä jatkosta ole sovittu. Rintanen ehti antaa ymmärtää, että kevään 2007 jälkeen hän lopettaisi Sveitsissä ja palaisi Suomeen.

- Kloten on kysellyt jatkosta ja ilmeisesti haluaisivat, että jatkaisin vuoden tai kaksi. Mutta tilanne on kannaltani vielä täysin auki. Katsotaan nyt, Rintanen paljastaa.

Alkukauden menestys ei ole sokaissut kokenutta Rintasta. Hän tietää, että vasta keväällä punnitaan todellinen osaaminen.

- Emme todellakaan ole suurimpia mestarisuosikkeja. Siihen tähdätään, että pääsemme kahdeksan parhaan joukkoon eli pudotuspeleihin. Se on ensimmäinen tavoite.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Viime keväänähän pudotimme pudotuspelien kärkeen mestarisuosikki Bernin, Rintanen viittaa yllätysmahdollisuuteen.