F1

Neljän kelin
arpajaiset

TAKTIIKKANURKKA

Turun Sanomat, Shanghai

PAOLO FILISETTI

Unkarin sadesään kauhuskenario on taas Michael Schumacherin painajainen sunnuntaina Kiinan kilpailussa.

Jos rata on yhtä märkä kuin lauantain aika-ajossa, Fernandon Alonson Renault tekee Michelinin välikelin kumeillaan mitä haluaa ja ohittaa Ferrarin kierroksella, kun Schumacher putoaa Bridgestonen renkaineen ulos kahdeksan parhaan joukosta ja jää ilman pisteitä.

Jos sataa kaatamalla, Ferrarin ja Bridgestonen monsuunirenkaiden tilanne paranee oleellisesti. Silloin Schumacher voi vaikka voittaa.

Jos keli on kuiva, Schumacher pystyy taistelemaan palkintosijoituksesta, nousee kolmanneksi ja ajaa Giancarlo Fisichellaa vastaan kakkostilasta.

Jos keli oikuttelee märästä kuivaan, mitä tahansa voi tapahtua. Oikeat renkaat oikealla hetkellä löytävä on vahvoilla.

Alonso on kaikissa tapauksissa vahvoilla. Jos sataa, kärjessä näkee aina parhaiten. Jos taas on kuivaa, paalulta on paras startata ja johtopaikalta kontrolloida kisaa. Ohittamiseen tällä radalla tarjoutuu vain yksi kunnon paikka takasuoran päässä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Onni suosi kerrankin Renaultia ja Alonsoa, sillä kuivassa kelissä Ferrarin iskukyky olisi ollut aivan toista luokkaa. Schumacherin asema kuudennessa ruudussa on täysin kelistä kiinni. Jos tulee Michelinin kosteaa, edessä on ankea sinnittely Red Bullien ja Toro Rossojen kanssa.

Renault nettosi valtit käteen Michelinin leirissä, kun parhaan balanssin saavuttanut auto pystyy hyödyntämään parhaiten välikelin renkaat.

McLaren on tässä kelissä Unkarin tapaan rengasleirinsä heikoin huipputalli. Vertailemalla aika-ajon toisen ja kolmannen jakson tuloksia - aikaeroa - muita kevyemmällä autolla näyttäisivät ajaneen Rubens Barrichello, Kimi Räikkönen ja Michael Schumacher.

Kirjoittaja on italialainen F1-teknologian asiantuntija