Urheilu

Lindholm juhlinee kahdeksattaan

JUSSI FRIMAN

Tammikuun lopulla Rovaniemen lumisissa maisemissa käynnistynyt ralliautoilun SM-sarja päättyy viikonloppuna Hyvinkäällä ajettavaan kaksipäiväiseen kilpailuun.. Kaikkien ryhmien mestaruudet ovat vielä vailla ottajaansa.

Lähimpänä mestaruutta on Marcus Grönholmin serkku Sebastian Lindholm . Hopeista Peugeotia Tomi Tuomisen kanssa kellosepän tarkkuudella kiidättävä kaksikko ei ole enää pakkovoiton edessä, kun hänen nuori haastajansa Jari-Matti Latvala ei starttaa tänään käynnistyvään päätöskilpailuun.

- Lähden ajamaan ihan normaalia kilpailua, vaikka mestaruuden voittamiseksi tarvitse puristaa ihan kaikkea. Ajamisen kannalta on parempi ajaa niin kovaa kuin mahdollista. Monesti kun alkaa varmistelemaan tekee virheitä, tietää Lindholm.

Jos kaksikko juhlii mestaruutta sunnuntai-iltana, jää se ainakin Tuomisen viimeiseksi. Jatkossa hänen aikana kulunee tv-ruudun sisäpuolella pian MTV3:lla alkavien Pokeri-ohjelmien vetäjänä.

Isossa N-ryhmässä kaksikko Jari Ketomaa ja Juho Hänninen on ajanut ahtaalle ryhmää viime vuodet hallinneen Juha Salon .

SM-sarjan lomassa Kiinan rallisarjassa vauhtivarojaan esittelevä Salo joutunee koville tallikaverinsa Ketomaan kanssa. Myös Suomen MM-rallissa vääränlaisten alusasujen myötä katsomoon passitetulla Juho Hännisellä on näytön paikka.

Edellisessä osakilpailussa hän ei saanut parasta vauhtia esiin. 25-vuotiaan punkaharjulaisen taustalla vaikuttavat Lasse Lampi ja Kaj Kuistila odottavat suojatiltaan vahvempaa esitystä.

Rymättyläläinen Janne Vähämiko jättänee hyvästit ralliteille viikonlopun kilpailun jälkeen, millaisella vauhdilla jää nähtäväksi.