Urheilu

Uusiutunut Korihait tähtää kärkikastiin

HARRI KOSKINEN

Uudenkaupungin Korihailla on selvä suunnitelma tänään käynnistyvässä miesten Korisliigassa. Tavoitteena on olla parempi kuin viime kaudella. Keväällä Korihait päätyi seitsemännelle tilalle. - Pudotuspelit on minimitavoite, mutta parempi pitää olla kuin viime vuonna, tiivistää joukkueen manageri Tom Westerholm.

Menestyminen, jopa mitaleista taisteleminen, olisi Korihaille pelillinen menestys, mutta myös seuran johdolle käsiä lämmittävä suoritus. Menestys tietäisi sitä, että Pohitullin katsomot pullistelisivat yleisöstä.

- Jo nyt on pääkatsomo lähes kokonaan loppuunmyyty koko kaudeksi, toteaa Westerholm.

Korihait on uusiutunut roimasti viime kaudesta. Poissa ovat tietysti ulkomaalaiset ja suomalaisista Jarno Nikula , Gerald Lee Jr ja Vesa Vuorinen . Kotimaisia miehiä on tilalle tullut kaksi: Antero Lehto Pyrinnöstä ja Niilo Lehtilä Aura Basketin raunioilta.

Westerholm sanookin, että kotimaisessa osastossa seura ei hävinnyt kuin pituutta yli kaksimetrisen Leen poistuessa Yhdysvaltoihin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ulkomaaosasto vakuuttanut

Mutta mikä tärkeämpää, Westerholm uskoo seuran onnistuneen amerikkalaisten palkkaamisessa. Nyt ovat kokoonpanossa Ben Perkins (200 senttiä), Akeem Scott (186) ja Ed Nelson (203).

Perkins on varma peluri, joka pystyy pelaamaan lähes mitä paikkaa tahansa. Westerholm vertaakin häntä Andre Foremaniin , joka tunnetaan todellisena joukkuepelaajana.

Valkoihoinen Nelson puolestaan pelaa paljon 5-paikkaa korin alla, vaikka pystyykin myös ison laitamiehen töihin.

- Hän on todella kova kaveri. Samantapainen kuin Sami Laaksonen , mutta kymmenen senttiä pidempi ja 30 kiloa painavampi, Westerholm kuvailee.

Takamies Scott on nopeuden huippu ja ponnistusihme. Hän tulee High Point-yliopistosta, samasta opinahjosta kuin Aura B:ssä pelannut Danny Gathings.

Kansainvälistä väri tuovat lisäksi Bojan Sarcevic ja valmentaja Zlatan Precic , jotka ovat kumpainenkin bosnialaisia.

Korihait on pelannut harjoitusotteluja säästeliäästi osittain loukkaantumistenkin vuoksi. Pelit ovat menneet alakanttiin, sillä tappioita on tullut mm. divisioonan Kauhajoen Karhulle ja BC Nokialle. Vastapainoksi on tullut voitto Tampereen Pyrinnöstä. Mutta Suomen cupissa tuli tappio Kotkalle kolmella pisteellä.

- Kertaakaan ei nykyinen joukkue ole vielä ollut kasassa, Westerholm kuittaa.

Honka on selvä suosikki

Westerholmin mielestä sarjan ehdoton suosikki on Espoon Honka, jolla on heittää tuleen kuusi kovaa suomalaista ja kolme ulkomaalaista vahvistusta.

Korisliigassa pelataan 44 kierrosta, joiden jälkeen kahdeksan selviää pudotuspeleihin. Sarjan kaksi viimeistä karsii divisioonan toiseksi ja kolmanneksi parhaan kanssa. Vain yksi neljästä jatkaa pääsarjassa, sillä divisioonan voittaja nousee porrasta ylemmäksi.