Urheilu

Tshekkivaltuuskunta teki
tutustumismatkan Turkuun

TS/Arto Takala
TS/Arto Takala

KALLE VIRTAPOHJA

Turkuhallin ja Kupittaan uuden monitoimihallin toimitusjohtaja Reijo Paksal esitteli perjantaina kuusihenkiselle tshekkivaltuuskunnalle Turkuhallia ja erityisesti marraskuun alussa valmistuvaa Kupittaan monitoimihallia.

Olomoucin kaupungin 5500 katsojan halli on käymässä pieneksi Tshekin tasavallan ensimmäisen mestaruuden vuonna 1993 voittaneelle kaupungin ykkösjoukkueelle. Se onkin pudonnut mestaruussarjasta kakkostasolle.

- Ehkä joukkueen tason pudotus johtuu heikosta hallitilanteestamme, arveli Olomoucin kaupunginkanslian johtaja Daniela Hornakova.

Uudesta hallista, jokam tulee vanhan hallin paikalle, sunnitellaan 7500-paikkaista. Sen rakentamisen aloitus ajoitetaan joko ensi tai seuraavalle vuodelle. Delegaatio on tutustunut Suomessa myös Tampereen ja Espoon halleihin.

Kupittaan uuden hallin rakenne muistuttaa huomattavasti tshekkien omia suunnitelmia. He kaavailevat kaksirataista hallia siten, että harjoitushallin alle tulee 200 auton parkkihalli. Turussa vierailijoita kiinnosti myös Kupittaan hallin omistusratkaisu: Harjoitushalli on yksityisessä omistuksessa ja kaupunki hallinnoi päähallia.

Reijo Paksal arvioi, että edelleen on kaikki mahdollisuudet siihen, että TuTo voisi pelata Mestisottelunsa SaPKo:a vastaan uudessa hallissa jo 3. marraskuuta. Tämä aikataulu ei kuitenkaan kestä yhtään yllätystä rakentamisen loppusuoralla. TuTo joutuukin vielä toistaiseksi elämään pienessä epävarmuudessa tuon ottelun pelipaikan suhteen.