Urheilu

VG-62 lähtee haastajana ringeten SM-sarjaan

TS/TS/Marttiina Sairanen<br />Naantalin VG-62 lähtee puolustamaan mestaruuttaan uuden vastuuvalmentajan Antti Ahon (oik.) johdolla. Kultakantaan joukkueen viimeksi luotsannut Tuomas Kallio (vas.) lupaa olla Ahon tukena. Mahdollisimman hyvän panoksen joukkueen eteen tahtovat pelaajista antaa maalivahti Sari Haapalainen (kesk.) nuori Henna Saarelainen (vas.), sekä Paula Murto.
TS/TS/Marttiina Sairanen
Naantalin VG-62 lähtee puolustamaan mestaruuttaan uuden vastuuvalmentajan Antti Ahon (oik.) johdolla. Kultakantaan joukkueen viimeksi luotsannut Tuomas Kallio (vas.) lupaa olla Ahon tukena. Mahdollisimman hyvän panoksen joukkueen eteen tahtovat pelaajista antaa maalivahti Sari Haapalainen (kesk.) nuori Henna Saarelainen (vas.), sekä Paula Murto.

VEIJO HEIKKILÄ

Kolmena peräkkäisenä vuotena ringeten loppuottelussa Suomen mestaruudesta taistelleen VG-62:n täysosuma tuli viime kauden päätteeksi, kun Luvian Kiekko-82 taipui kevään finaalissa. Kultamitalit kiikutettiin aurinkokaupunkiin ja mestaruushuumaa jatkui pitkään.

Nyt tunteet ovat tasaantuneet ja uuteen kauteen on valmistauduttu taas kerran huolella. Lauantaina käynnistyvään SM-sarjaan mestarit eivät kuitenkaan pääse kultaa pelanneella ryhmällä.

Myös valmennuksessa on tapahtunut muutoksia, kun kolme kautta ryhmää luotsannut Tuomas Kallio on siirtynyt lievästi taustalle, ja valmennuksen päävastuu tulee olemaan Antti Aholla.

Sekä Raision Nuorisokiekossa että Turun Ringeten valmennushommissa ollut Aho sanoo, että joukkueen tavoitteena on päästä ensin seitsemän parhaan joukkoon. Kaikki siitä paremmaksi on plussaa.

- Meiltä on lähtenyt kentällinen maajoukkuetason pelaajia, jotka pyrimme korvaamaan omilla lahjakkailla nuorilla, joita ryhmässä on harjoituskaudella ollut kymmenkunta, Aho sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Merkittävimmät poismuuttajat ovat Eeva Kangassalo , Marja Koponen ja Piritta Ojaranta .

- Minulle itselleni mitali kauden päätteeksi olisi kuin mestaruus. Paljon riippuu siitä, miten nuoret pystyvät täyttämään roolinsa kovassa sarjassa, Aho painottaa.

- Hopealle viimeksi jäänyt Luvia ei ole juurikaan kokoonpanoltaan muuttunut, eli näkisin sen ennakkoon suurimmaksi suosikiksi. Me lähdemme sarjaan haastajina, Aho ennakoi.

Valtaa pitävä mestari käynnistää kautensa lauantain kotiottelulla Rauman Lukko Ringetteä vastaan.

Turku haluaa yläkastiin

Viime kaudella karsintasarjan putoamistaisteluun mukaan joutunut Turun Ringette aikoo nyt välttää tuon "työtapaturman." Toista kauttaan valmentajana jatkaa Stina Aaltonen parinaan Juha Laine.

Turku on SM-avauksensa jo suorittanut, kun Luvian Kiekko löi turkulaiset vajaa viikko sitten kotonaan maalein 9-6. Turun Ringeten taustalla edelleen vahvasti vaikuttava Markku Teräsvaara ennakoi joukkueen kaudesta tulevan silti viimevuotista paremman.

- Pelaajamateriaali on nyt huomattavasti parempi ja laajempi. Uskon sen riittävän ainakin ylempään loppusarjaan. Kolmella kentällisellä on tarkoitus parantaa viime kauden sijoitusta ja tarjota yleisölle tehokasta taitoringetteä, Teräsvaara luonnehtii.

Turkulaiset pelaavat viisi ensimmäistä kotipeliään Kaarinan Wihurihallissa, mutta siirtyvät Turkuun, kun Kupittaan uusi halli marraskuussa valmistuu.

Kauden toisen ottelunsa turkulaiset pelaavat Kaarinassa sunnuntaina Järvenpään Haukkoja vastaan.

RNK:lla kokenut valmennusryhmä

Raision Nuorisokiekon menestyksen ei pitäisi olla ainakaan valmennuksesta kiinni, sillä kokenut tiimi luotsaa reippaasti nuorentunutta raisiolaisryhmää. Entinen maajokkueen luotsi Pasi Kataja vetää vastuullisena ryhmää, johon hänen lisäkseen kuuluvat Jouni Kankaanpää,Jouni Jäppinen ja Jukka Ansavuori.

- Haasteena on kasvattaa nuoresta ryhmästä SM-tasolla pärjäävä joukkue. Viime kauden porukasta mukana on enää 2-3 pelaajaa. Muuten joukkue on koottu omista ja alueen muiden joukkueiden nuorista. Raision omia junnuja on harjoituskaudella ollut mukana kahdeksan, Kataja kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viime kaudella ylemmässä jatkosarjassa viidenneksi sijoittuneen raisiolaisryhmän tavoite on sijoittua seitsemän parhaan joukkoon, sekä pitää seura jatkossakin SM-tasolla.

Uusia pelaajia ovat Lukosta tulleet maalivahti Kaisu Issakainen sekä Katri Huhtala .

- Kokeneemmalla puolella paljon vastuuta tulevat kantamaan MM-kisoissa pelanneet Petra Ojaranta sekä Jenna Nuttunen, Kataja paljasti.

- Olemme harjoituksissa tehneet kovasti töitä ja uskon joukkueen olevan valmis taistelemaan paikasta ylempään loppusarjaan, Kataja ennusti.

Sarjan RNK aloittaa kahdella kotiottelulla. Lauantaina Kerttulassa vierailee EKS ja sunnuntaina Luvian Kiekko.