Urheilu

Hancockin ketju vauhdissa

Tappara - SaiPa 5-1

Quinn Hancockin ketju loi tahdit Tapparan kolmannelle peräkkäiselle voitolle jääkiekon SM-liigassa. Sentteri Hancock sekä laiturit Teemu Laine ja Stefan Öhman olivat kolmen ensimmäisen osuman arkkitehdit, ja niillä SaiPa alistui. Laine ja Öhman saivat tehot 1+2 ja Hancock 1+1. Näin 300. liigaottelunsa pelannut Laine sai aihetta kunnon juhliin.

- Hienoahan se oli voittaa, vaikka olimmekin tilanteiden mukaan huonoja. Maalivahti Tommi Nikkilä piti meitä pitkään pystyssä. Tietenkin tehot antoivat lisää itseluottamusta. Meillä oli nyt Öhman hieman oudolla paikalla laidassa, ja ilmeisesti koostumus sopi, koska meille kaikille tuli maalipaikkoja, juhlakalu Laine selvitti.

Laineen osuma tuli luistimella, mutta ei ollut potkumaali.

- Ensimmäinen luistimella tehty maali urani aikana. Yritin vain pysäyttää kiekon, kun vastustaja oli sitonut mailan tiukasti. Siitä se vain livahti sisään, hän kertasi osumaansa.

Maalivahtien torjuntatilastot olivat ottelussa kieltämättä kummalliset. Nikkilällä oli 38 torjuntaa ja SaiPan maalivahti Mikko Stömberg torjui vain 12 kertaa, ja silti Tappara voitti 5-1. Nikkilä on pitänyt paikkansa päästyään maalin suulle, sillä sen jälkeen Tapparalla on pelkkiä voittoja. Hän oli tälläkin kertaa hyvä, mutta SaiPa voi kyllä mennä itseensä huonosta viimeistelytaidosta.