Urheilu

TuTo-kapteeni Laakso näytti joukkueelleen mallia

TS/TS/Ari-Matti Ruuska<br />TuTon Tapio Laakso (71) ei pitkään aikaillut ottelun avausmaalin teossa. Turkulaisten kapteeni pani kiekon ohi KooKoo-vahdin Antti Oren jo ensimmäisestä hyökkäyksestä.
TS/TS/Ari-Matti Ruuska
TuTon Tapio Laakso (71) ei pitkään aikaillut ottelun avausmaalin teossa. Turkulaisten kapteeni pani kiekon ohi KooKoo-vahdin Antti Oren jo ensimmäisestä hyökkäyksestä.

TuTo - KooKoo 6-2

VEIJO HEIKKILÄ

TuTon kauden toisessa kotiottelussa oli aivan eri ilme kuin kauden avauksessa Vaasan Sportia vastaan. Se takasi Turkuhalliin tulleille kannattajille mukavan Mestis-illan. Vieraana käynyt Kouvolan KooKoo antoi TuTolle tavallista vaisumman vastuksen, joten turkulaisten kauden ensimmäinen kotivoitto irtosi odotettua helpommalla.

TuTon kiekonliikuttelussa oli varsin lupaavia merkkejä, etenkin kahden kentällisen osalta. Ykkösketju Timo Salo , TapioLaakso,Jouni Virpiö, osoitti että tulossa ollaan. Kaksi illan maaleista meni ketjun nimiin, ja muutenkin meno jäällä oli mukavan näköistä.

Joukkueen kapteeni Laakso antoi koko joukkueelle hyvän lähtölaukauksen voittoiltaan. Vain yhdeksän sekuntia ehti kulua, kun Laakso kävi pistämässä avausmaalin KooKoon maalivahdin Antti Oren taakse verkkoon.

Eikä jatkokaan ollut huono. Runsaat kuusi minuuttia oli kellossa, ja TuTo johti ottelua jo 3-0. Tero Forsell ja Mestisdebyyttinsä tehnyt, A-nuorista mukaan nostettu Mikael Potila , nautiskelivat helpontuntuisesti lisämaaleja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lopulta Forsellin johtama ketju, jossa laidoilla pelasivat Potila sekä Juho Lehtisalo, nousi illan tehokkaimmaksi. Forsell nimittäin viimeisteli myös TuTon kuudennen maalin kahden miehen ylivoimalla.

Muuten ylivoimapelaamisessa kummallekin joukkueelle jäi rutkasti parannettavaa. Nykyisen tuomarilinjan myötä jäällä oli tilaa toteuttaa ylivoimakuvioita mielin määrin.

Esimerkiksi KooKoo joutui yhdessä vaiheessa pelaamaan kahden miehen vajaalla TuToa vastaan yhtäjaksoisesti nelisen minuuttia - ilman tulosta. Osasyynsä siihen oli toisen kerran TuTon avauskokoonpanoon nimetyllä nuorella maalivahdilla Kim Törnströmillä .

Törnström osoitti KooKoon rynnistäessä kovimmillaan, ettei maalivahtien osalta tule jatkossa ongelmaa.

Vielä varaa parantaa

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa avausvoittoon kotihallissa, mutta ei kuitenkaan vielä kokonaisuuteen.

- Peli ei ole vielä sillä tasolla mitä tässä haetaan. Osalla pelaajista sitä tarvittavaa intohimoa pelissä on, mutta tarvitsemme jatkossa kaikkien löytävän sen asenteen, Lehkonen sanoi.

- Kentällä pitää olla oikeita taistelijoita, eikä näissä asetelmissa kaikkien pelipaikka ole aina läheskään varma, Lehkonen tarkensi.

Kajaanin Hokista KooKoon valmentajaksi siirtyneellä Vladimir Kolekilla oli enemmän huolta joukkueensa tämänkertaisessa esityksessä.

- Jostain syystä emme olleet ollenkaan valmiita voittamaan tätä ottelua. TuTo oli kaikilla osa-alueilla parempi ja ehdottomasti ansaitsi voittonsa.

Kolek näki ottelun ratkenneen jo ensi erässä ja toinen murhe oli joukkueen saamaton ylivoimapeli toisessa erässä.

KooKoo joutui rukkaamaan myös kentällisiään uuteen uskoon, kun kakkosketjun Teemu Somppi sai suihkukomennuksen kolhittuaan TuTon Tapio Laaksoa mailalla kasvoihin.