Urheilu

Helsinki International Horse Show marssittaa mestarit areenalle

Tuore esteratsastuksen maailmanmestari Jos Lansink ja maailman rankinglistan kakkonen Jessica Kürten ovat lokakuisen Helsinki International Horse Show'n tähtiä. Belgialainen Lansink, 45, on viisinkertainen olympiakävijä. Kürten taas on tällä kaudella ollut toinen maailmancupin finaalissa.

- Huiput tulevat joukolla, Helsingin hyvä maine on entisellään, tapahtuman johtaja Tom Gordin summaa Helsingin jokasyksyisen kansainvälisen este- ja kouluratsastustapahtuman osallistujakaartia.

Syntyjään irlantilainen, mutta Saksassa kaksitoista vuotta asunut Kürten on tällä kaudella ollut loistovedossa. Hallikausi huipentui kakkossijaan maailmancupin finaalissa Kuala Lumpurissa, jossa Kürten ja Castle Forbes hävisivät kilpailun vaivaisella virhepisteellä ratsukolle Marcus Ehning ja Sandro Boy.

Vuoden alussa Dubaissa Kürten peittosi Ehningin Grand Prix'n uusinnassa 0,1 sekunnilla ja vei 250 000 euron ykköspalkinnon. Kürten on ratsastanut voittoon myös mm. Zürichin Grand Prix'ssä ja Mastersissa sekä Göteborgin Grand Prix'ssä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Helsingin Areenassa käytävässä Helsinki International Horse Show'ssa ratsastavat myös MM-kisoissa joukkuekultaa voittaneet hollantilaiset Gerco Schröder ja Piet Raymakers sekä MM-nelonen, Hollannissa asuva australialainen Edwina Alexander . Hänellä on viimeiset kaksi vuotta ollut ratsastettavanaan yksi maailman parhaista hevosista, Isovlas Pialotta.

Amerikkalaisväriä Helsingin kisaan tuo Ateenan olympialaisten joukkuekultamitalisti ja vuoden 2002 MM-pronssimitalisti Peter Wylde. Huippukunnossa Helsinkiin saapuu myös viime vuoden Grand Prix -luokan voittaja Brasilian Bernardo Alves sekä miljoonan Kanadan dollarin Grand Prix'n voittanut ranskatar Eugénie Angot.

Suomalaisväriä Helsingin kilpailun pääluokkiin tuovat Noora Pentti , Mikael Forstén , Sebastian Numminen ja Raimo Aaltonen . Helsinki International Horse Show järjestetään Helsingissä 19.-22. lokakuuta. Torstaista sunnuntaihin kestävässä tapahtumassa on kahdeksan näytöstä.

Helsinki International Horse Show'n johtaja Tom Gordin uskoo, että tapahtuman 40 000 kävijän tavoite ylittynee.

- Lipunmyynti on hyvässä vauhdissa, Gordin sanoo.