Urheilu

HJK kavensi eroa kärkeen

HJK - MyPa 4-1

Helsingin Jalkapalloklubi säilytti mahdollisuutensa mestaruustaistossa, kun se löi kotikentällään MyPan 4-1 (0-0). Sarjataulukon kakkonen HJK oli ennen sunnuntaita Tampere Unitedista jäljessä kuusi pistettä, nyt pelaamatta on enää neljä kierrosta ja ero on kutistunut neljään pisteeseen. Helsingissä MyPa ei ole pystynyt kaatamaan HJK:ta sitten vuoden 1996.

- Hyvä voitto, MyPa on lahjakas joukkue. Toinen jakso oli meiltä erittäin hyvä esitys, HJK:n päävalmentaja Keith Armstrong kertoi.

Klubin maalinteon pyhänä aloitti keskikenttäpelaaja Petri Oravainen , joka iski kauden toisen liigaosumansa 52. minuutilla tarkalla sijoituksella. Kotijoukkueen voitto piirtyi entistä vahvempana esiin 64. minuutilla, kun Farid Ghazi sijoitti takakulmaan.

- Toiseen maaliin tämä ratkesi aika lailla. (Vili) Savolainen tavoitti pitkällä syötöllä kaverin, joka pääsi kääntymään ja laukomaan, MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä kuvasi.

Ghazin maalitehtailu ei pysähtynyt 2-0-osumaan, sillä algerialaishyökkääjä komisti kauden maalisaldonsa 10 osuman kokoiseksi 82. minuutilla upean puolivolley-laukauksen myötä. HJK:n johdon neljän maalin kokoiseksi iski vaihdosta kentälle päässyt Erfan Zeneli. MyPan Eetu Muinonen sai sievistettyä vieraiden tappiolukemia 1-4:ään.