Urheilu

Idea hieno, toteutus vielä ontuu

TS/Timo Jakonen
TS/Timo Jakonen

Pekka Mäntylä

Ideana sprintticup on mainio. Kun kerran maahan on viisi hiihtotunnelia rakennettu, kannattaa niitä myös käyttää. Hiihtoihmiset näkevät vauhdikasta menoa hyvissä ajoin ennen lumentuloa, ja kilpahiihtäjät tykkäävät: harjoituksesta tulee aina mielekkäämpi, kun rinnassa on numerolappu. Ja onhan cup-mestarille luvassa myös hieman rahaa leireilybudjettiin.

Yleisölle avoimilta harjoituksilta varsinkin Uudenkaupungin kisa kilpailijoista varmasti vaikuttikin, mitä nyt muutama toimittaja kävi välillä juttelemassa. Matkaan lähteneet hiihtäjät lueteltiin, mutta pari-kolmekymmentä paikalle saapunutta katsojaa olisi luultavasti kaivannut tietoa myös siitä, kuka hiihtäjistä on kukin.

Kärkipään sprintteritkään eivät välttämättä ole yleisölle vielä kovin tuttuja, ja finaalin maaliintulokaan ei saanut eilen aikaan kuin suksien suhinaa. Taputuksiin ei intouduttu.

Paimion putkessa mieskilpailijat joutuivat lauantaina odottelemaan palkintojenjakoa, mutta mitalit sentään jaettiin. Ugissa järjestäjät tyytyivät keräämään mitalihiihtäjiltä osoitteet voidakseen lähettää palkinnot jälkeenpäin.

l

Kilpailijoiden vähäiselle määrälle järjestäjät eivät tietysti voi mitään. Jos ja kun cup järjestetään myös ensi kesänä tai syksynä, ymmärtää Hiihtoliitto toivottavasti sijoittaa Varsinais- ja Vakka-Suomen kahden kisan viikonlopun inhimillisemmin kuin viikkoa ennen alkusyksyn tärkeintä koitosta.