Urheilu

Schneider DTM:n
oma Schumacher

HEIKKI KULTA

Mercedeksen Bernd Schneider sinetöi käytännössä DTM-uransa viidennen mestaruuden mittatilauksena kuittaamallaan kakkossijalla ylivertaisten Audien hallitsemassa Barcelonan osakilpailussa.

42-vuotias saksalainen jätti kruunusta kamppailleen Audin Tom Kristensenin ratkaisevasti 18 pisteen päähän, kun kaksi kisaa Le Mansissa ja Hockenheimissa on enää jäljellä.

Tiukassa lähitaistossa Kristensen törmäsi Schneiderin auton perään ja sai Mercedeksen vikuroimaan yliohjautumisesta, mutta silti saksalainen hallitsi tilanteen mestarillisesti ja tykitti näytteeksi tulivoimastaan vielä kilpailun nopeimman kierrosajankin.

- En olisi uskonut tällaiseen tulokseen aika-ajon jälkeen. Auto oli vaikea ajettava Kristensenin törmäyksen jälkeen, mutta lopputulos ratkaisee. Olen erittäin onnellinen. Tämä oli iso askel kohti mestaruutta, Schneider myhäili.

Tuplavoitto Saksaan

Saksalaiset nappasivat kolmoisvoiton, kun Audin Martin Tomzcyk nappasi uransa ensimmäisen täysosuman ja kapusi DTM-historian 56.kisavoittajaksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kärsin lopussa pahoista jarruongelmista ja päästin Schneiderin lähemmäs.

- Onneksi hän teki lopussa ajovirheen ja pystyin ajamaan helposti voittoon, 24-vuotias voittaja julisti.

Häkkisellä yhä jyrkkä alamäki

Mika Häkkisen alamäki DTM-tuloslistoilla jatkui jyrkkänä. Suurten odotusten Barcelonakin muuttui torstaina 38 vuotta täyttävän suomalaistähden painajaiseksi, kun sivullisena kolariin joutunut Mercedes putosi koko letkan hännille.

Häkkiselle kirjattiin kolmas perättäinen lohduton lopputulos. Tavoittelemansa paalun ja voiton sijasta Mikan Espanjan tuliaiset rajoittuivat aika-ajon viidenteen ja kisan 11. tilaan.

Kuudessa viime kisassa Häkkinen on päässyt vain kerran pisteille (kolmas Norisringillä). Kolmessa viime kisassa Mika on potkaistu ulos kärkikymmeniköstä.

- Eipä hirveästi hymyilytä. Olen jo aiemmin sanonut, ettei huonommin voisi enää mennä, mutta tämä on kyllä kaiken pohjanoteeraus. Tästä alemmas ei enää pääse, Häkkinen tunnusti.

- Olen olosuhteiden uhri, ei voi mitään, suomalaiskonkari muistutti.

Yhteispisteissä Häkkinen putosi kahdeksanneksi. Identtisellä autolla ajava nuori tallikaveri Bruno Spengler oli kisan yksi suurista sankareista kavuttuaan 19.ruudusta viidenneksi. Kanadalainen on kerännyt jo 26 pistettä Häkkistä enemmän.