Urheilu

Blomqvistilla hyvä
avaus LPGA-kisassa

Suomen Minea Blomqvist sai hyvän alun golfin naisten LPGA-kiertueen 1,1 miljoonan dollarin kisaan Danvillessa Kaliforniassa. Blomqvist jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemännen sijan lyötyään par-72 -kentällä tuloksen 69.

Blomqvistin kierrokseen kirjattiin neljä birdietä (reiät 7, 10, 12, 18) ja yksi bogey (reiällä 17).

Lähipeli onnistui

Putteja suomalainen käytti 27, joten lähipeli onnistui mukavasti. Blomqvist ei itse kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen peliinsä.

- Viikon treenitauko on tehnyt henkisesti hyvää, mutta lyönti ei vieläkään kulkenut toivotulla tavalla. Pysyin pinnalla lähinnä hyvällä puttipelilläni, summasi Blomqvist kierroksensa jälkeen.

- Osuin väylille vain kahdeksan kertaa, eikä viheriöosumiakaan kertynyt kuin yksitoista, mutta pari onnistunutta birdie-puttia yli viidestä metristä korvasivat sopivasti epätarkkuutta lyönneissä.

Blomqvistin tähän saakka paras sijoitus Yhdysvaltain kiertueelta on 24. tila toukokuulta. Kesäkuussa hän ylsi golfin arvoturnauksiin eli majoreihin lukeutuvassa LPGA:n mestaruusturnauksessa 25. sijalle: se tuotti toistaiseksi parhaan rahallisen lopputuloksen, kun pankkitili karttui 16 207 dollarilla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hyvät asetelmat

- Näistä asetelmista on joka tapauksessa mukava lähteä jatkamaan kisaa eteenpäin. Nyt vain pää kylmänä ja lyöntiä paremmaksi, niin sijoituskin pysyy hyvänä, totesi 21-vuotias espoolainen.

Kisan kärjessä on avauskierroksen jälkeen Etelä-Korean Jeong Jang , joka kiersi kentän komeasti 64 lyönnillä. Kolmen lyönnin päässä tulevat Kanadan Lorie Kane ja Australian Karrie Webb , ja neljä lyöntiä perässä ovat Taiwanin Candie Kung , Yhdysvaltojen Jill McGill ja Meksikon Lorena Ochoa . Blomqvistin ohella tulokseen -3 ylsi 11 pelaajaa.

Naisten maailmanlistan ykkönen, Ruotsin Annika Sörenstam löi kolme bogeya ja jäi tulokseen -2.