Urheilu

Roy Hodgsonilla riittää vaihtoehtoja hyökkäykseen

Helsinki (STT)

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson lähtee lauantaina Puolassa alkavaan EM-karsintaan hankalien valintojen kanssa. Mietittävää on muun muassa siinä, miten valmistavassa maaottelussa Pohjois-Irlantia vastaan haparoinut puolustus saadaan toimimaan, tai siinä, miten saada paras irti keskikentältä ja hyökkäykseltä. Positiivista ajatuksiin löytyy toki sitäkin hieman, vaikkapa J onatan Johanssonin hyvä vire.

- Johansson on ainoa hyökkääjäni, joka tällä hetkellä pääsee pelaamaan säännöllisiä minuutteja. Vaikkapa Mikael Forssellilta ja Shefki Kuqilta ei voi odottaa liikoja, kun penkiltä ei voi maaleja tehdä, Hodgson pohti hyökkääjistönsä tilannetta seurajoukkueissaan.

Malmössä pelaavan Johanssonin kaksi maalia maanantain ottelussa nostivat hänen maalisaldonsa jo kahdeksaan seitsemässä liigapelissä. Maajoukkueessa harvoin puhtaana kärkenä käytetyn Johanssonin huippuvauhti ei kuitenkaan ole päävalmentajaa sokaissut, sillä tapansa mukaan hän jättää lauantain aloitushyökkääjät salaisuudeksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- En tunne paineita (Johanssonin valintaan). Toivon, että valitsen parhaat miehet kentälle. Minulla on viisi hyökkääjää, jotka antavat minulle monia mahdollisuuksia, Hodgson totesi.

Hyökkäysviisikosta Johanssonin ohella myös maanantaina komean paluun kentille pohjevamman jälkeen tehnyt Malmön Jari Litmanen sekä Venäjän pääsarjan Saturnissa hyvään iskuun päässyt Alexei Eremenko Jr ovat "kuumia". Tiedusteluun siitä, sopivatko kärjen takana parhaiten viihtyvät Litmanen ja Eremenko yhtäaikaa kentälle, Hodgson vastasi asiaa pyöritellen.

- He pelaavat mielellään juuri samalla paikalla, se on totta. Kyllä he silti voivat mahtua yhtä aikaa kentälle. Ruotsia vastaan he pelasivat yhtä aikaa, mutta en mene sanomaan, että niin tapahtuu aina. Olen kuitenkin iloinen, että minulla on mahdollisuuksia valintoihin.

Eremenkon otsikoihin nousu maanantain vastaisen yön baarinujakoinnista on päävalmentajan mukaan käsitelty, joten "kurinpitoon" ei kuumaverisen palloilijan Puola-ottelu ei ainakaan kaadu.

- Se oli valitettava tapaus. Tein Alexeille selväksi, että tuollainen käytös ei ole hyväksi joukkueelle. Hän ymmärsi asian, ja tapaus on loppuunkäsitelty, Hodgson ilmoitti.

Tainio tuo bonusta

Pohjois-Irlantia vastaan vaisusti esiintyneeseen keskikenttämiehistöön Hodgson saa nyt mukavaa täydennystä, kun ottelusta loukkaantumisen takia sivuun jäänyt Teemu Tainio tulee mukaan. Englannin Valioliigan Tottenhamissa seuran kaksi viimeisintä liigapeliä pelannut Tainio ei ole aiemmin Hodgsonin alaisuudessa esiintynyt, joten päävalmentaja opettelee vasta tuntemaan miehen taitoja.

- Hän on bonus meille, se on selvä. En tunne häntä vielä kovin hyvin, mutta tiedän hänen olevan hyvä pelaaja. Sama pätee oikeastaan myös Mika Väyryseen , Hodgson pohti keskikenttäkaksikkoa.

- Kunnossa ollaan, täydessä iskussa. Oli tärkeää saada nämä kaksi peliä alle. Lähden Puolaan luottavaisin mielin, Tainio itse kommentoi.

Suomen Cole yhä haussa

Yksi Hodgsonin mieltä askarruttavista tekijöistä on maajoukkueen "ikuisuusongelma" eli laitapuolustajat. Keskiviikon tiedotustilaisuudessa päävalmentaja sai taas kerran setviä tilannetta, ja nyt vastaukseen haettiin pohjaa jo kansainväliseltä huipulta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Kärsimme siitä, kuten kärsii myös muutama muukin maajoukkue.

-Tuntuu siltä, että puolustamisen ja myös ylöspäin nousemisen hallitsevat monipuoliset laitapuolustajat ovat aika harvinaisia. Arsenalin Ashley Colesta pyytämä hinta kuvastaa tuota. Minun ei kuitenkaan kannata asiaa surkutella.

-Meillä on pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan laitapuolustajan tontin lisäksi keskikentällä, vaikka meillä ei Ashley Colen tyyppistä miestä olekaan, Hodgson muotoili.