Urheilu

Minea Blomqvist haluaa
taistella kärkisijoista Talissa

Lehtikuva<br />Minea Blomqvist haluaa olla kovassa lyönnissä kotiviheriöillään.
Lehtikuva
Minea Blomqvist haluaa olla kovassa lyönnissä kotiviheriöillään.

Suomen naiset haluavat taistella tosissaan kärkisijoista, kun golfin Euroopan-kiertueen kisa pelataan Helsingin Talissa viikonloppuna. Toista kertaa Suomessa järjestettävässä kilpailussa 200 000 euron palkintopottia tavoittelee kaikkiaan 126 pelaajaa, joista 11 on suomalaista. Näistä viisi on ammattilaista ja kuusi amatööriä.

Kovimmat menestysodotukset lankeavat Yhdysvaltain-kiertueella pelaavalle Minea Blomqvistille , joka pelaa British openin major-kisan ohella kauden ainoan kisansa Euroopassa.

Hyvän alkukauden jälkeen Blomqvistin peli on viime aikoina takkuillut pahemman kerran. Kuudessa edellisessä kilpailussa hän on karsiutunut neljästi kahdelta päätöskierrokselta.

Viime viikolla hän vetäytyi Ohiossa käydystä kisasta ja matkusti Ruotsiin harjoittelemaan valmentajansa Pia Nilssonin johdolla.

- Ratkaisu oli loppujen lopuksi hyvä. Kävimme läpi rutiineja, sillä pelissäni olen ollut epävarma mailavalinnoissani ja hidastelu toi jo penaltyn (Portlandin kisassa kaksi rangaistuslyöntiä).

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Nyt olen saanut levättyä ja nähdä Roopea (poikaystävä Kakko ) ja perhettä. Haaveilen, että pääsisin taistelemaan voitosta täällä, Blomqvist sanoi keskiviikkona Talin golfkentällä.

- Tarkoitukseni on, että pelissäni on kärsivällisyyttä, iloa ja intoa. Viime aikoina en ole ollut edes tyytyväinen, jos olen tehnyt par-tuloksen. Roope pitikin minulle asiasta kovan palaverin ja korosti peli-iloa eikä tulokseen tuijottamista, Blomqvist sanoo.

Kisan järjestäjät ovat käyttäneet oivaa pelisilmää sijoittamalla Blomqvistin kahdeksi ensimmäiseksi päiväksi samaan ryhmään yhdessä kisan ehdottoman vetonaulan, viime viikonloppuna uransa 67:nnen kilpailuvoiton saavuttaneen Laura Daviesin kanssa. Trion täydentää kahdessa edellisessä Euroopan-kiertueen kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Australian Nikki Garrett.

- Mikä sen täydellisempää kuin päästä pelaamaan kotiyleisön ja Laura Daviesin kanssa. Daviesin kanssa pelaaminen oli jopa salainen toiveeni, englantilaisen kanssa muutaman kerran aikaisemmin pelannut Blomqvist iloitsee.

Hakkaraisen pelikunto vielä täysi arvoitus

Toukokuussa uransa ensimmäisen Euroopan-kiertueen voiton Teneriffalla saavuttanut ja kauden aikana kolmesti kymmenen joukkoon sijoittunut Riikka Hakkarainen on pelannut uransa parasta kauttaan. Viime viikkojen aikana hän on joutunut kuitenkin kamppailemaan mystisen vaivan kanssa.

- Minulla on ollut vaikeuksia tasapainoelimessä noin viiden viikon ajan. Yhtäkkiä saattaa alkaa huimaamaan kovasti. Vaiva tuli pikku hiljaa ja viimeisten kolmen neljän viikon aikana sitä on ollut enemmän. Kahdessa kisassa olen pelannut aika huonossa hapessa ja se haittaa keskittymistä, Hakkarainen kuvailee.

- Mitään selkeää syytä sille ei ole tutkimuksissa löytynyt. Sitä pystytään hoitamaan asentoharjoituksilla, kun kehoa kallistetaan tiettyyn asentoon.

Hakkarainen jätti viime viikonlopun Oslon kisan väliin ja piti taukoa harjoittelusta. Tällä hetkellä jo tunnin harjoittelu tuottaa hänelle vaikeuksia ja onkin luonnollista, että hänellä ei ole viikonlopun suhteen suuria tavoitteita.

- Tavoitteena on lähteä pelaamaan ja päästä pelaamaan jokaisena päivänä.

Hakkarainen pelaa samassa ryhmässä Ranskan Gwladys Noceran kanssa, joka on voittanut tällä kaudella jo kolme Euroopan-kiertueen kisaa. Ryhmän täydentää Uuden-Seelannin kokenut konkari, Lynn Brooky.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Wikström puolustaa toista sijaa

Ursula Wikström saavutti viime vuonna Talissa jaetun toisen sijan. Hän ei halua miettiä viikonlopun sijoitusta, sillä se määräytyy aina tekemisen kautta.

- Parin alle on tarkoitus pelata. Kenttä on tullut vuosien varrella tutuksi ja hankalat paikat ovat tiedossa. Toivottavasti ei sataisi vettä kaatamalla, Wikström sanoo.

Blomqvistin, Hakkaraisen ja Wikströmin lisäksi Suomen edustajia ovat ammattilaiset Jenni Kuosa ja Pia Koivuranta sekä amatööreistä Kaisa Ruuttila , Sohvi Härkönen , Anna-Karin Salmen , Hanna-Leena Salonen sekä Euroopan-kiertueen kisassa debytoivat Rosa Svahn ja Linda Henriksson.

Perjantaista sunnuntaihin kestävän 54 reiän lyöntipelikisan voittoa puolustaa Tanskan Lisa Holm Sörensen.