Urheilu

Jonatan Johansson löysi uuden pelikevään

Lehtikuva<br />Jonatan Johansson on Malmössä löytänyt maalijyvän.
Lehtikuva
Jonatan Johansson on Malmössä löytänyt maalijyvän.

Helsinki (STT)

Vaikka aina ei siltä tunnukaan, Suomen jalkapallomaajoukkueesta löytyy vahvaa hyökkäystaitoa monenkin eri pelaajan kohdalta. Tämän hetken kovin nimi on kuitenkin sellainen, johon ei miehen pitkästä maajoukkueurasta huolimatta olla totuttu luottamaan, kun maaleja kaivataan.

  Hän on Jonatan Johansson , tällä hetkellä Ruotsin pääsarjan Allsvenskanin "kuumin" pelaaja.

Johansson, 31, pelaa elämänsä uutta kevättä. Malmön kanssa heinäkuun alussa sopimuksen tehnyt kärkimies on viimeistellyt seitsemässä Allsvenskan-pelissä kahdeksan maalia.

Lauantaina Puolassa pelattavaa EM-karsinnan avausottelua varten Johansson lämmitteli iskemällä kaksi maalia maanantaina Örgryteä vastaan.

- Yli odotusten tämä on kyllä mennyt. Kun tulee uuteen seuraan, on tärkeätä saada onnistumisia heti alkuun, Johansson myhäilee.

Erityisiä syitä maalitulvaansa paraislaislähtöinen Johansson ei osaa sanoa. Kaikki on vain toistaiseksi naksahtanut kohdalleen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Se johtuu varmasti monesta asiasta, ja onhan siinä oltava vähän tuuriakin mukana. Tärkeää on etenkin se, että valmentaja tietää miten sovit joukkueeseen sisään. Hän on antanut minun pelata omilla vahvuuksillani ja halusi minut kärkeen pelaamaan, Johansson kiittelee Malmön luotsia Sören Åkebya.

- Kärkiparini Junior on vahva ja hyvä pelaaja. Hän ottaa pallon hyvin vastaan ja pystyy kääntymään. Olemme erilaisia pelaajia, mutta hyvin on toiminut, Johansson muistaa vielä brasilialaista joukkuetoveriaan.

Johanssonin tahtia tuskin ainakaan heikentää jatkossa se, että seuratoveri Jari Litmanen on palannut loukkaantumisensa jälkeen taas kuvioihin. Litmanen pelasi Örgryteä vastaan ensimmäisen liigaottelunsa sitten toukokuun, ja hän oli vahvasti mukana 4-2-voitossa.

- Se oli paras pelimme toistaiseksi. Pystyimme luomaan paljon paikkoja ja pitämään palloa hyvin. Litmasen paluu oli sekin totta kai kiva juttu, Johansson kuittaa.

Lauantaina nähdään maajoukkuerooli

Suomen maajoukkueen maalinteko-ongelmiin tuskastuneille hyökkääjistön vire antaa aina toivoa. Johansson ei lojaalin luonteensa mukaisesti kuitenkaan lähde vaatimaan automaattista paikkaa avausmiehistöön.

- Vaikea sanoa, kun tosipelit vasta alkavat. Valmentaja on kokeillut paljon juttuja, enkä tiedä oikein mitä hän ajattelee minun roolistani.

- Lauantaina se sitten nähdään, Johansson pohtii päävalmentaja Roy Hodgsonin ajatuksia sen kummemmin arvailematta.

Johansson on pelannut urallaan 71 A-maaottelua ja tehnyt niissä 12 osumaa.

Kahdeksan edellistä maaotteluaan hän on pelannut ilman maaleja, mutta toisaalta on muistettava, että minuutit aivan puhtaan kärkimiehen roolissa ovat jääneet aikalailla vähäisiksi Johanssonin viiletellessä laitahyökkääjänä. Omin rooli on kuitenkin siellä ylhäällä.

- Olen pelannut hyökkääjänä eniten ja siinä saanut eniten onnistumisia.

-Seurajoukkueen asiat ovat kuitenkin ihan eri juttu kuin maajoukkueen vastaavat. Maajoukkueessa kaikki riippuu siitä, miten valmentaja haluaa minua käyttää, jos haluaa, Johansson summaa.

- Maajoukkueessa mukana oleminen on aina juhlavaa. Haluan olla mukana auttamassa joukkuetta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy