Urheilu

Leijonilla iso haaste edessä

Lehtikuva<br />Jokerien laitahyökkääjä Tomek Valtonen on yksi nuoren leijonajoukkueen konkareista.
Lehtikuva
Jokerien laitahyökkääjä Tomek Valtonen on yksi nuoren leijonajoukkueen konkareista.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Erkka Westerlundin ilme on tutusti luottavaisen puntaroiva. Edessä on torstaina Tshekin luoteisosassa Liberecin kaupungissa alkava epävirallisen EM-sarjan avaus. Vuosi sitten Leijonat jäi neljän joukkueen turnauksessa hännille voittamatta peliäkään ja nyt matkassa on peräti 10 ensikertalaista.

- Isoa haastetta on siinä, että opitaan Leijonien peli lyhyessä ajassa. Joukkueessahan on kavereita, jotka eivät ole nähneet periaatteessa toisiaan aikaisemmin, Westerlund sanoo.

Maajoukkueen lyhyt leiritys alkoi Helsingissä maanantaina. Kolmen jääharjoituksen jälkeen Leijonat lähti matkaan Suomesta varhain keskiviikkona. Torstaina on avauspeli isäntiä vastaan, lauantaina joukkue kohtaa Venäjän ja sunnuntaina Ruotsin.

Suomen maajoukkueen kokoonpano ei ole sattumien summa. - Tämä on satsaus tulevaan. Toivon, että mahdollisimman nopeasti pulpahtaa uusia pelaajia seuraavalle portaalle eli MM-tasolle, Westerlund selvittää.

Suomen maajoukkueen kokoonpanon pohjasta heijastuvat jonkin verran seurajoukkuetaustat. Lyhyen valmistautumisen takia tutusta pelikumppanista on etua.

- Jokaista peliä lähdemme voittamaan. Suoritus on kuitenkin tärkeämpää kuin pelitulos sinänsä, Westerlund linjasi.