F1

Schumin intohimo
kestää entisellään

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Michael Schumacher on voittanut Monzan kilpailun neljä kertaa - viimeksi kolme vuotta sitten 2003.

- Tämän vuoden MM-taistossa Monza voi olla tärkeä, mutta ei kuitenkaan vielä ratkaiseva. Olen 12 pistettä Fernando Alonsoa jäljessä, mutta 40 pistettä on vielä jaossa. On ilmeistä, että ratkaisu siirtyy aina viimeiseen kilpailuun Brasiliaan asti, Schumacher ynnäili keskiviikkona.

Schumacher ajaa uransa kahdeksannesta mestaruudesta, mutta ei halua tehdä siitä suurta numeroa.

- Muistan monet MM-taistot ennen Alonson kanssa kilpailemista. Kaikki olivat hyvin intohimoisia ja teimme tiettyä historiaa Jacques Villeneuven sekä Mika Häkkisen kanssa. Jokainen MM-taistoni on ollut erilainen.

Unkarin ja Turkin GP-viikonloppujen jälkeen useat asiantuntijat ovat palauttaneet mieleen, että Schumacher sortuu helpommin virheisiin, kun vastustaja lyö kovat paineet hänen ylleen. Näin uskotaan käyneen myös kahdessa viime kisassa.

- En tunne niin paljon painetta sisälläni kuin monet ihmiset tuntuvat luulevan. Seitsemän mestaruuden myötä olen tottunut paineisiin.

- Kysymys on yksinkertaisesti siitä, että kilpailu on vain kiristynyt. Niin monet kuljettajat haluavat voittaa ja silloin mitä tahansa voi sattua.

- En suinkaan ole täällä kirjoittamassa mitään historiaa, vain hankkimassa tärkeitä pisteitä tämän MM-taiston voittamiseksi, Schumacher painotti.