Urheilu

Lopettaa,
ei lopeta...

TS/
TS/

Heikki Kulta

Maailman parhaan autourheilija Michael Schumacherin urapäätöstä voisi tässä vaiheessa ennakoida kenties varmimmin ottamalla perinteiseen tapaan päivänkakkara käteen ja nyppimällä siitä terälehden kerrallaan, kunnes viimeinen kertoo totuuden.

Lopettaa, ei lopeta, lopettaa...

F1-patriarkka Bernie Ecclestone hämmensi Turkin Grand Prix -varikolla omalta osaltaan arvuuttelua saksalaistähden ratkaisusta. Lauantaina Ecclestone uskoi, että Schumacher jatkaa. Sunnuntaina Bernie järkytti varsinkin Saksan median väittämällä ennen Grand Prix -starttia, että Schumi on päättänyt lopettaa.

Niin tai näin. Varmaa on, ettei valtava julkinen paine seitsenkertaisen maailmanmestarin päätöksestä voisi olla vaikuttamatta hänen tämän hetken omaan MM-taistoonsa.

Schumacherin lähipiiri on yhtä ymmällään, mitä tuleman pitää. Jos tähti on päätöksensä tehnyt, sen tietävät korkeintaan Ferrarin isot pomot Luca di Montezemolo ja Jean Todt .

Vajaan kahden viikon kuluttua Schumacherin uutinen on ulkona. Kysymyksessä on niin iso uutispommi, että tuskinpa Ferrari voi räjäyttää sitä perinteisissä lauantai-illan juhlissaan, koska saman tien valtaosa kutsuvieraista - toimittajat - poistuisivat saman tien töihin raportoimaan tietoa eteenpäin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Itse veikkaan, että Schumacher ilmoittaa lopettavansa ja Ferrari julkistaa kuljettajikseen Kimi Räikkösen ja Felipe Massan.

Massasta tuli sunnuntaina MM-historian 35.kuljettaja, joka on voittanut Grand Prix'n Ferrarilla. Hän huokui itsevarmuutta ja vakuutti suhtautuvansa levollisesti jatkonäkymiin ensi kaudeksi.

Massan managerina toimii Nicolas Todt , Ferrarin tallipäällikkö poika. Sitä kautta brasilialainen on varmasti kaikkein parhaiten kuulolla myös Schumacherin suuntaan.

Myös Massan brasilialaiset lähipiirit ovat vakuuttuneet, että tämä ajaa ensi vuonna Räikkösen kanssa Ferrarilla. Jos niin käy, Peter Sauber saa komean sulan hattuunsa vielä eläkkeellä. Hän nosti sekä Räikkösen että Massan tyhjästä suoraan F1-tasolle.

heikki.kulta@turunsanomat.fi