F1

Leveä kasimutka maksoi
Schumille kuusi pistettä

Turun Sanomat, Istanbul

HEIKKI KULTA

Turkin Grand Prix -sankari Felipe Massa vakuutti, että olisi päästänyt tallikaverinsa Michael Schumacherin ohitseen voittoon, jos suinkin olisi siihen pystynyt.

- Jos Michael olisi kilpailussa ohittanut Fernando Alonson, olisin luovuttanut kärkipaikan hänelle jossain vaiheessa. Siitä ei olisi ollut epäilystäkään. Michael ajaa mestaruudesta, minä en. Olen älykäs kaveri ja tiedän, miten ajetaan koko tiimin hyväksi, 25-vuotias brasilialainen selvitti.

Massa ajoi täydellisen viikonlopun. Voiton lahjoittaminen pois olisi jättänyt varmasti särön sieluun samalla tavalla kuin tapahtui Mika Salolle, kun hän joutui Ferrarilla antamaan ainoan voittonsa Eddie Irvinen hyväksi Saksassa 1999.

Paalulta Massa otti loistavan startin ja myös eturivistä viereltä lähtenyt Schumacher pystyi rajusti kamppaillen pitämään Fernando Alonson takanaan.

Yleisesti puhuttiin, että voitto ratkesi jo 13.kierroksella, kun turva-auto lähetettiin radalle Vitantonio Liuzzin Toro Rosson jäätyä vaarallisesti ykkösmutkaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Silloin Ferrari veti molemmat kuskinsa varikkokäynnille samoin kuin Renault Alonson. Massan auto huollettiin ensin ja Schumacher joutui kiltisti odottamaan vuoroaan.

Tässä vaiheessa Alonso pujahti Schumacherin ohitse kakkoseksi.

Ferrarilla luotettiin kuitenkin, että Schumacher olisi pystynyt nousemaan takaisin Alonson edelle toisella varikkokäynnillä.

Näin olisikin käynyt, jos saksalaistähti ei olisi ajanut 28.kierroksella kuuluisaa kahdeksatta mutkaa leveäksi ja menettänyt laajassa kaarroksessaan 4,7 sekuntia. Viimeiseltä varikkopysähdykseltään Schumacher palasi radalle 1,5 sekuntia Alonson jälkeen.

Menetetyt kolme sekuntia ulosajossa maksoivat Schumacherille MM-tilanteessa peräti kuusi pistettä. Tämä selittyy sillä, että nyt Schumacher hävisi kaksi pistettä Alonsolle. Jos hän olisi voittanut, piste-ero olisi kaventunut neljällä.

Ferrarin tallipäällikkö Jean Todt puolusteli tallin ratkaisua Massan suosimisesta varikkokäynnillä, että päinvastaisessa järjestyksessä media olisi palauttanut mieleen vuoden 2002 Itävallan skismat, jolloin Rubens Barrichello määrättiin päästämään Schumacher ohitseen kilpailun lopussa.