F1

Alonso mestari
ajamaan hiljaa

Turun Sanomat, Istanbul

HEIKKI KULTA

Michael Schumacher ahdisti sunnuntaina Turkin Grand Prix -kisassa Fernando Alonsoa viimeiset 15 kierrosta samaan tapaan kuin Imolassa viime vuonna, mutta Renaultin espanjalaistähti on mestari puolustamaan paikkaansa - ja hidastamaan vauhtia tarpeen mukaan.

Alonso piti huolen, ettei Schumacher päässyt kierroksen alussa liian lähelle hyökkäysasemiin ja sen jälkeen laski kierrosluvut kontrolloiden tilannetta peileissään.

- En puhuisi kontrolloimisesta, kun vedin koko ajan täysillä, Alonso kuittasi.

Felipe Massan voitto ja Schumacherin kolmas tila vahvistivat sentään merkittävästi Ferrarin saumat valmistajien mestaruuteen. Renault johtaa enää kahden pisteen erolla.

Schumacher ei luovuta kuljettajien kisaakaan.

- Kaikki näkevät, miten vahvoilla autoilla ajamme yhdessä Felipen kanssa. Jos turva-auto ei olisi tullut väärällä hetkellä, pistetilanne olisi nyt toinen. Jos olen jatkossa Felipen edellä, jokainen voi ynnäillä, miten piste-ero voi kaventua, Schumacher summaili.

- Olemme Michelinin käsissä. Voimme autoa kehittämällä löytää 1-2 sekuntia, mutta rengaspuolelta voi tulla hetkessä puolenkin sekunnin parannus. Rengas ratkaisee tämän MM-taiston, Alonso analysoi.