Urheilu

Piia Pantsu ja Ypäjä Karuso keskeyttivät Aachenissa

Piia Pantsu ja Ypäjä Karuso joutuivat lauantaina keskeyttämään kenttäratsastuksen maastoestekokeen ratsastuksen MM-kilpailuissa Aachenissa. Ratsukko eteni hienosti esteelle 12, jossa Karuso lähti hyppyyn askelta liian aikaisin ja kolautti takapolvensa esteeseen.

Pantsu tunsi kolauksen satulaan ja keskeytti välittömästi kilpailun.

- Karuso laukkasi kohti vesiestettä jopa ylimielisen itsevarmasti ja heittäytyi hyppyyn askelta liian aikaisin, mihin en osannut ennalta varautua, sillä Karuso tekee esteillä aina kellontarkkaa työtä. Tämä oli ensimmäinen virhearviointi, jonka Karuso on koskaan tehnyt, Pantsu kertoi.

Vain 12 kaikkiaan 79 lähteneestä selvitti sekä radan esteet että enimmäisajan virheittä.

21 ratsukkoa keskeytti.

- Tietysti olisin mielelläni hypännyt koko radan ja jatkanut rataesteillä huomenna (sunnuntaina). Mestaruuskilpailuissa on aina mahdollisuus nousta hyville sijoituksille, jos koulukokeen jälkeen on 20 parhaan joukossa, totesi Pantsu, joka lähti maastoradalle sijalta 16.

Koulu- ja maastokokeen jälkeen hallitseva Euroopan mestari Zara Phillipps nousi johtoon hypättyään hevosellaan Toy Town radan virheittä. Phillipps osoitti täydellistä hevosen, esteille lähestymisten ja ajan hallintaa upealla suorituksellaan.

- Se oli ihanaa. Toy Town teki fantastista työtä ja rata oli todella hieno ratsastaa, vaikka siinä olikin paljon vaikeuksia, käännöksiä ja kulmia, Britannian prinsessa Annen tytär iloitsi.