Urheilu

Ei hannuhanhia, vaan venyjiä

TS/
TS/

Jari Welling

Suomessa menestyneitä ruotsalaisia on aina kutsuttu urheilun yhteydessä hannuhanhiksi. Tuo kertoo kuitenkin enemmän alemmuuskompleksisesta puhujasta itsestään kuin itse kohteesta.

Ruotsalaisten, erityisesti palloilujoukkueiden, kohdalla onnella on nimittäin yleensä ollut vain pieni osuus. Enemmänkin kyse on ollut poikkeuksellisesta venymiskyvystä.

Nyt Suomikin on sitten vihdoin saanut ruotsalaistyylisen palloilujoukkueen, joka osaa venyä ja voittaa tiukimmassa mahdollisessa paikassa.

Tämä joukkue on tietysti Suomen naisten jalkapallomaajoukkue, joka jo viime vuonna EM-kisoissa ylitti itsensä moninkertaisesti. Nyt naisemme ovat sitten tekemässä taas sen saman ja ovat menossa ensimmäisenä aikuisena suomalaisena suuren palloilulajin joukkueena MM-kisoihin.

Ei tietysti kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta jos Suomi lauantain kaltaisella huonolla pelillä jo voitti Tanskan, niin miksei joukkue pystyisi venymään vieraskentällä hyvällä pelillä sitten tuohon tarvittavaan tasapeliin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suomessa on haikailtu vuosikymmeniä Viipuria takaisin, mutta nyt on ainakin paikka vallata Tanskan Viborg.

Tanska on kuulunut vuosikymmeniä naisten jalkapallon suurmaihin, mutta Suomelle Tanska-voitto pakkopaikassa oli jo toinen perättäinen. Vuosi sittenhän EM-kisoissa Suomi pudotti Tanskan välieristä samaisilla 2-1-voittonumeroilla.

Naispelaajamme ovatkin erinomaisia esimerkkejä kaikille suomalaisille joukkuelajien edustajille siitä, kuinka erinomainen joukkuehenki saattaa kantaa kuinka kauas tahansa. Tässä tapauksessa todennäköisesti Kiinaan ja MM-kisoihin asti.

Tampereella ottelun jälkeen pelaajia olikin odottamassa yli sata pientä nimikirjoitusten metsästäjää, joiden joukossa oli muutama aikuisempi mieskin.

Suomen joukkueessa on myös vahva turkulaispanos, sillä lauantaina avauskokoonpanossa oli kolme turkulaislähtöistä pelaajaa: Minna Meriluoto , Anna-Kaisa Rantanen ja selkävaivaisena pelannut Petra Vaelma.

Heistä tällä kertaa vakuuttavimmin esiintyi maalivahti Meriluoto, joka paikkasi loistavasti Satu Kunnaksen ja Virva Junkkarin jättämän aukon.

Meriluoto pelannee MM-karsinnan päätöspelissäkin, sillä Kunnas kertoi todennäköisesti lopettaneensa kokonaan ja Junkkarin niskavaiva vie häneltä koko loppukauden.

jari.welling@turunsanomat.fi