Urheilu

Muistojen
varassa

TS/Veikko Wahlroos
TS/Veikko Wahlroos

Heikki Kulta

McLarenilla on elokuussa juhlittu rankasti. Ei kuitenkaan voittoja, joita talli vannoo vain ja ainoastaan jahtaavansa.

Unkarissa brittitalli piti pirskeet 40-vuotisen F1-taipaleensa kunniaksi. Nyt Turkissa karkeloidaan McLarenin ja Mercedeksen 200. yhteistä Grand Prix -kisaa.

Kummankin tapauksen kunniaksi tallin lehdistötunnilla on pyöritetty suorastaan lumoavia videoita hienoista muistoista. Näissä vanhoissa filmeissä muistutetaan, että McLarenillakin on osattu voittaa - ja usein ja upeasti.

Vielä perjantaina Grand Prix -harjoituksen jälkeen tuntui, että McLaren sittenkin ajaisi vielä tällä kaudella voitoista. Kimi Räikkönen nostettiin mieluusti kuljettajaksi, joka voitoillaan sekoittaisi Fernando Alonson ja Michael Schumacherin keskinäistä MM-taistoa.

Lauantain aika-ajo palautti McLaren-väen karuun arkeen. MP4-21 -auto ei - taas kerran - ollut Räikkösen mukaan riittävän nopea. Vaikka Kimi otti siitä kaiken irti, se ei kerta kaikkiaan ollut riittävän vikkelä ajamaan Ferraria - eikä edes muita Michelinin talleja vastaan - paalupaikasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tästä syystä McLaren yritti jo valmiiksi pelata taktista shakkia päästäkseen parempiin asemiin kilpailussa. Kun muistaa tallin kuitenkin viime aikojen tekniset kömmähdykset, sen varaan ei valtavasti kannattaisi laskea.

McLaren on jäänyt viimeksi ilman voittoa kaudet 1994-96. Sen jälkeen on tullut vähintään yksi voitto joka vuosi.

Rikkoutuu tuo kuparinen tai ei, McLarenilla on kauden päätyttyä luvassa suuret muutokset. Ykköskuljettajaksi tulee Fernando Alonso , pääsponsoriksi uuden ajan markkinointitykki Vodafone ja mahdollisesti myös taloudellinen vastuu - ja omistuspohja - siirtyy kokonaan Mercedekselle.

Tällöin tallin nimikin vaihtuisi vähintään muotoon Mercedes McLaren.

Ron Dennis kiisti huhut lauantaina osakemyynnistä ja ennen kaikkea tallinsa jättiveloista. Dennis vakuutti, että McLaren on taloudellisesti vahvemmassa asemassa kuin koskaan ennen, vähiten velkaisin talli koko MM-sarjassa ja taatusti kilpailukykyinen ilman omistuspohjan muutostakin.